NJP wil huisvesting voor studenten

NJP wilt zorgen voor huisvesting voor studentenDerryl Boetoe en Praathna Sital, voorzitter en ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, hebben onlangs een bezoek gebracht aan Nederland in het kader van studentenvestiging in Suriname. Er is een werkgroep samengesteld om het idee uit te werken en tot leven te brengen. Gisteren werd de eerste vergadering met de werkgroep gehouden.
Sital is van mening dat studenten in Suriname behoefte hebben aan studentenvestiging, vooral als het gaat om jongeren uit verre districten. ‘Als jongeren uit de districten naar Paramaribo komen, logeren ze bij familie of in internaten, wat al te vaak niet jeugdvriendelijk is. Ook zijn er studenten die dagelijks reizen naar Paramaribo, waardoor de studiekosten hoog komen te liggen. Omdat er geen huisvesting is voor studenten, kiezen ze ervoor te stoppen met hun studie.’ Vandaar dat de Sital en Boetoe de mening zijn toegedaan dat studenten behoefte hebben aan betaalbare huisvesting. Bij de pilot krijgen studenten uit de districten voorkeur.
‘Het gaat niet lukken om universiteiten of scholen op hbo-niveau in alle districten te plaatsen, vooral in gebieden waar er maar enkele studenten zijn.’ Men is al van start gegaan met een onderzoek in Nickerie naar de behoefte bij studenten voor huisvesting. Als het plan is opgezet, is het de bedoeling dit te presenteren aan de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. ‘Het is niet de bedoeling dan te zitten wachten op geld van de overheid , we willen ook de particuliere sector vragen te investeren.’

error: Kopiëren mag niet!