S.O.-school Lelydorp afhankelijk van regenwater

S.O-school Lelydorp die op 1 oktober niet van start kon gaan, is intussen gestart op 9 oktober. De school kon toen niet van start gaan, omdat er geen verhuizing naar het nieuw gebouw aan de Javaweg kon plaatsvinden. Intussen heeft de school met behulp van Natin Lelydorp het meubilair kunnen verhuizen naar het gebouw aan de Javaweg. De school is begonnen, maar niet alle problemen zijn opgelost. De school vertoefde eerst in het gebouw van de Naks aan de De Craneweg en is daarna verhuist naar het Natin-gebouw aan de Lelydorperweg. De leerlingen en leerkrachten van de school ontberen leidingwater. Ze zijn nu afhankelijk van regenwater. Het heeft enkele dagen niet geregend en de leerlingen en leerkrachten zitten nu met een halve durotank water. ‘Als het de komende dagen niet regent, beschikt de school helemaal niet over water’, zegt het schoolhoofd Martha Andoisie. Het probleem is al doorgegeven aan het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling.
Het nieuw schoolgebouw aan de Javaweg heeft ook mankementen zegt Andoisie. Er zijn schutters die niet open kunnen en het gebouw was nog niet in gebruik genomen, maar de wasbak roestte al.
S.O.-school Lelydorp telt voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) 20 leerlingen en voor Speciaal Onderwijs (SO) 38 leerlingen.

error: Kopiëren mag niet!