VN blij met vordering grensconflict Venezuela-Guyana

UN blij met  vooruitgang VenezuelaOfficiële vertegenwoordiger Norman Girvan van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon is tevreden over de vooruitgang die Guyana en Venezuela hebben geboekt de afgelopen week in hun grensconflict. De stappen hebben de gespannen situatie verholpen na de aanhouding van een olie-exploratieschip van Amerika door Venezuela vorige week. Girvan zei in een communiqué dat hij “vruchtbare” afzonderlijke bijeenkomsten met de ministers van buitenlandse zaken van beide landen afgelopen donderdag in Port of Spain heeft gehouden. ‘De ministers Elías Jaua van Venezuela en Carolyn Rodrigues-Birkett van Guyana benadrukten de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen de twee staten’, zei Girvan.
De twee ministers hebben een initiatief van de VN-gezant voor een stappenplan aanvaard. De Jamaicaanse diplomaat Girvan werd in april 2010 benoemd voor beslechting van het grensgeschil. Beide landen hebben vrijdag gemeld dat de recente spanningen die voortvloeiden uit de aanhouding van het schip die zich bezig hield met olieonderzoek, voorbij zijn. In een gezamenlijke verklaring beloofden ze om te werken aan de afbakening van de maritieme grenzen.

error: Kopiëren mag niet!