Prijsuitreiking projekt NBG wereldmeisjesdag St. Louise School

Op 18 oktober heeft de prijsuitreiking van de gehouden station race op de St. Louise School plaatsgevonden. Deze activiteit werd i.v.m. Wereldmeisjesdag op 11 oktober georganiseerd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken met name het Nationaal Bureau Genderbeleid. Dit om de jongeren actief bij de problematiek te betrekken zodat zij daarover kunnen nadenken en mogelijk ook zelf met oplossingen komen.
Station race
Bij deze race moesten de meisjes per station opdrachten uitvoeren aan de hand van de informatie die ze van 1 tot en met 9 oktober hebben gehad. Deze informatie kwam in de vorm van een 7 factsheets van 1 pagina over wereldmeisjesdag, de situatie van meisjes wereldwijd, kinderrechten, gender, gendergelijkheid en – discriminatie, alsook geweld tegen vrouwen.
Het doel van dit project was om de leerkrachten en de leerlingen van de St. Louiseschool niet alleen te informeren, maar ook om hen bewust te maken van hun positie om de informatie te verspreiden. Door er een station race aan te verbinden waren de leerlingen genoodzaakt de informatie ook daadwerkelijk te onthouden. Er deden 212 meisjes mee aan de race in 12 groepen van ongeveer 26 leerlingen. De winnende groep ging naar huis met 1 waardebon van kirpalani twv SRD 50, en 2 waardebonnen van VK Office Supplies elk twv SRD 50, totaal SRD 150 aan waardebonnen. Bij de individuele opdrachten heeft Chondell Gummings de eerste plaats gewonnen en Exaviera Amelo en Ravelle Bommel respectievelijk de tweede en derde prijs. Chondell ging naar huis met een laptop en een printer en Exaviera en Ravelle met een Notebook. Elke leerkracht en leerling is in aanmerking gekomen voor een waardebon en de leerlingen elk een certificaat. Ook heeft de school een cadeau gehad voor hun medewerking om het project daar te mogen uitvoeren.
Vernieuwend Onderwijs voor meisjes
Het thema van Wereldmeisjesdag dit jaar is Vernieuwend Onderwijs voor meisjes. Voor dit thema is gekozen, omdat uit onderzoek blijkt dat de deelname van het aantal meisjes op de lagere school in de laatste 20 jaar explosief is gegroeid. Tegelijkertijd is gebleken dat meer meisjes dan jongens de lagere school niet kunnen afmaken, omdat ze te maken hebben met financiele, culturele beperkingen en/of vanwege de veiligheid. Naarmate de meisjes ouder worden en naar het voortgezet onderwijs gaan, komen die barrières steeds vaker voor. Met het gekozen thema stimuleert de Verenigde Naties overheden, organisaties en individuen om een adequate oplossing te vinden voor die problemen zodat meisjes zich optimaal kunnen ontwikkelen.

error: Kopiëren mag niet!