Schaakbond en TMIL lanceren online schaakprogramma

De Surinaamse Schaakbond heeft zaterdagochtend in samenwerking met TMIL (Telesur) het schaakprogramma Playchess in Suriname gelanceerd. De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond Frank Lo Kim Lin verrichte samen met Phil Tevreden van TMIL de openingszet op de computer. Deze online wedstrijd werd verder uitgespeeld door de talentvolle jeugdigen Cedric Prade en Irinshia Logirano. Na de ceremoniele launch vond de TMIL Playchess toernooi voor beginnende schakers plaats op het Adek-complex.
De tournament director John Ramdat Tewarie vertelde in zijn toespraak over de voordelen van een Playchess account. Playchess is werelds grootste schaakserver waar schakers over de hele wereld, van beginners tot grootmeesters, dagelijks gebruik van maken. Naast het feit dat je met andere schakers in de wereld kan spelen, kan je ook trainingen volgen. De Schaakbond zal via Playchess regelmatig toernooien organiseren, zodat spelers via hun pc/ tablet digitaal kunnen meedoen. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van Playchess dienen de schakers in het bezit te zijn van een account. De Schaakbond en TMIL maken het mogelijk dat Surinamers locaal voor een lage tarief ook een account kunnen kopen.
Na het officiele gedeelte werd er een toernooi voor de jongeren afgewerkt. Shaief Chashawa van schaakvereniging Rukhmania werd de winnaar in Poule A en Vinay Bridjlal van schaakcombinatie Welgelegen werd winnaar van Poule B. Deze 2 winnaars kregen naast hun troffee ook een gratis Playchess account als prijs.

error: Kopiëren mag niet!