Stichting Laat een container varen viert haar 25 jarig jubileum – Meet our sponsors

De oorspronkelijke opzet was een éénmalige sociale actie, vertelt Yvonne Biervliet-Roye. Zij is vanaf dag 1 voorzitster van de stichting. Nu 25 jaar later viert Stichting Laat een container varen haar 25 jarig jubileum. Wij hebben veel successen gehad, maar ook genoeg tegenvallers. Door vallen en opstaan en weer doorgaan zijn wij er nog, geeft zij aan. Yvonne, werd in 2006 tot Surinaamse vrouw van het jaar bekroond. Zij heeft een duidelijke missie met haar stichting: ‘Een duurzame bijdrage leveren aan het onderwijsklimaat in ontwikkelingslanden’. De benefietavond staat in het teken van charity, maar ook is er een hoog fashiongehalte aanwezig. De modeshow wordt gesponsord door Tubino (kokerokken) in samenwerking met Any Black Dress. De spetterende dansact wordt verzorgd door Sylvie Soyeux. Het wordt een avond vol verassingen, maar ook de nodige aandacht voor de uitdagingen waar de stichting anno 2013 voor staat. Ook zal er een fashion/art market aanwezig zijn. Dit besloten event sluiten wij stijlvol af met een live jazz performance van zangeres Denise Jannah. Aanmelden is vereist via [email protected] Wil je meer weten over onze bijzondere sponsors en hun donaties ten behoeve van de benefietveiling? Lees dan gauw verder.
Vruchtbare samenwerking
Het Okura hotel is deze keer de hoofdsponsor van het charity event. Stichting Laat een container heeft een jarenlange samenwerking met hotel Okura opgebouwd. Het hotel heeft ook diverse malen hotelmeubliair via de stichting geschonken aan ontwikkelingslanden. Het event zal tevens plaatsvinden in het Okura hotel in Amsterdam.
Charity meets fashion
In het kader van ontwikkeling en modernisering van de stichting en met een frisse blik op de toekomst zullen er veranderingen moeten komen, zegt de voorzitster. Wij willen kijken waar er nieuwe samenwerkingen mogelijk zijn. In verband met ons jubileum willen wij een mooie benefietavond neerzetten, om die reden zijn wij een samenwerking aangegaan met Selma Duinkerken van Tubino kokerroken en Gail Meyer van Any Black Dress. Deze powervrouwen weten als geen ander een echte ’business’ te runnen. Op vrijdag 25 oktober zullen zij een spectaculaire modeshow neerzetten. Ook zal er van Tubino, wat in het Italiaans kokerrok betekent, een tropische kokerjurk worden geveild. Tijdens de veiling kunnen de gasten tevens bieden op een voucher van Any Black Dress. Het concept is uniek, maar toch simpel. Via de website kun je na het invullen van je maten vervolgens zelf de jurk kiezen die bij je past. De jurk wordt vervolgens helemaal op maat gemaakt en thuisbezorgd.

Diversiteit & Kunstzinnig

Tijdens de veiling kan er worden geboden op diverse items van bijzondere schilderijen tot een exclusieve hoed van de maakster Lisette Pinas. De stichting is ontstaan vanuit onderwijsvisie, vertelt Yvonne Biervliet-Roye. Job van de Linde is een jonge kunstenaar die speciaal voor deze bijzondere avond een schilderij zal maken ten behoeve van de veiling. Tijdens de art market zal de portetschilder Allen Howard, tevens één van de exposanten een aantal portretten tentoonstellen. Ook zal er een schilderij van de Surinaamse schilder Frank Creton worden geveild.
Art & Music
Evita Tjon A Ten combineert als multimedia artiest meerdere disciplines. Zij doneert een prachtig beschilderde wijnkist, daarnaast is zij ook actief op muzikaal vlak. Ik steun stichting ‘Laat een Container Varen’, omdat ik het belangrijk vind dat de stichting door scholen in ontwikkelingslanden te voorzien van leermiddelen een bijdrage levert aan het realiseren van het universeel recht van ieder kind, namelijk het Recht op Onderwijs.
Beauty, Styling & Shoes
Aan schoonheidsproducten zal het tijdens de benefietavond niet ontbreken. Dominque Snip is eigenaresse van Sheado, een brandstore speciaal gericht op kroeshaar en krullen. Zij sponsort een prachtige giftpakket vol haarproducten op basis van biologische en plantaardige basis. Dominique is zelf geboren en getogen in Suriname. Zij zich graag in voor de goede doelen die betrekking hebben op Suriname.
Julliette Esajas is independent Sales director bij het make-up merk Mary Kay. Zij zal een beauty giftset doneren. Waarom wil zij stichting ‘Laat een container varen’ laten varen? Juliette gelooft dat je met ‘eigen kracht’ kunt bouwen aan een duurzaam concept. Ook zij draagt graag haar steentje bij aan een beter onderwijsklimaat voor de kinderen en de komende generaties in Suriname. Toegepaste kennis geeft macht. Door de stichting wordt er een brug gebouwd naar die kennis.
Elvira Stjeward is schoonheidsspecialiste bij salon AllSkins in Amsterdam. Zij doneren een schoonheidsbehandeling van 90 min. Ben je toe aan een verwenmomentje voor jezelf? Dan is dit echt iets voor jou. Debora Dielingen is styliste en weet als geen ander modetrends te signaleren. Dit past zij in de praktijk toe door een bodyanalyse. Tijdens de veiling kun je bieden op een pakket ‘stylingadvies op maat’.
In 2011 startte Danielle Rellum een webshop genaamd DeSchoenenkast. Inmiddels is dit een goedlopende webshop met ruim assortiment. Van exclusieve damesschoenen tot aan tassen voor de echte fashionista. Bij aanschaf van een lot van 10 euro bij aanvang van de veiling, kun je al mee bieden op de items. Daarnaast maak je ook meteen kans op de prijzen in de loterij.
Duurzaam ondernemen
Duurzaam ondernemen betekent niet alleen ‘groen’ en mileuvriendelijk handelen, maar ook bewust zijn van je omgeving en daarmee de effecten van je eigen gedrag. Eco Fashion Styliste Shekila is styliste op het gebied van eco fashion en heeft haar eigen biologische jurkenlijn: Shekila Eco Fashion. Nog zo’n eco-onderneemster is Ester Leontiene Wiersma. Met haar merk brengt zij o.a. fairtrade artikelen op de markt. Beide doneren zijn zo’n mooi fairtrade item. Volg ons op facebook en binnenkort hoor je welke items dat zijn.
Genieten in de Sky bar
De stichting heeft in het verleden met diverse hotels samengewerkt. Nog zo’n bijzondere sponsor is het Hilton hotel Double Tree in Amsterdam. Zij hebben doneren een geheel verzorgde avond in de skybar met drankjes en fingerfood. Kun je wel een avondje relaxen gebruiken? Dan is de geheel verzorgde avond in de Sky bar van het Hilton wellicht wel iets voor jou.
Beleef Floating Fashion Week 2014
De Floating Fashion Week (FFW) werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met het Hotel Pulitzer in Amsterdam. Deze wereldwijde primeur – de eerste modeweek op het water – werd opgedragen aan de nieuwe koning en koningin van Nederland. Couturier Sheila de Vries opende deze vijfdaagse modeweek op het water. Verschillende andere ontwerpers waaronder couturier Anna Grigorian, Daphne Desseaux (duurzame mode), Stephanie Tency (Miss Universe Nederland 2013), Jan Jansen (schoenontwerper), Omar Munie (tassenontwerper), Challimar (luxe accessoirelabel), het innovatieve Wishlashes (wimperextentions) en Agua Bendita (luxe swimwear) verzorgden een show. Wil jij deze modeweek op het water volgend jaar (2014) ook meemaken? Normaliter is dit event enkel toegankelijk voor genodigden, maar speciaal voor de benefietveiling stelt de organisatie van FFW 2 x exclusieve zitplaatsen beschikbaar.
Total Body Work-out
Kun je wel wat tips gebruiken tijdens jou work-out sessie? Dan kun je bieden op de personal body work-out aangeboden door Marjolein. Marjolein is niet alleen enorm sportief op gezondheidsvlak, maar zij beofent ook burlesque. In het verleden heeft zij al meerdere shows verzorgd en workshops gegeven. Recentelijk tijdens de Vintage Beurs in Rotterdam.
Loterij
Zoals eerder genoemd zullen er ook diverse prijzen in de loterij worden verloot! Hieronder een greep uit de prijzen:
•2 x kaarten voor de Glamour Bingo aangeboden door Jennifer Rose
•Een cd album van de jazz zangeres Denise Jannah
•Maak kans op een Mary-Kay metamorphose door Julliette Esajas
•Een exclusieve hoed van Lisette Pinas
•Een hoogwaardige design panty van DRKBLND
•Of cd album van wereldmuziek zangeresNadia Fitzer
Nieuwe tijden
Wij gaan nieuwe tijden tegemoet, vertelt Yvonne. In het verleden zijn de containers voornamelijk uit eigen middelen gefinancieerd. Inmiddels ben ik gepensioneerd en dat is geen optie meer. Om het bestaan van de stichting te garanderen zijn er structurele fondsen nodig. Ik wil graag jong bloed in de organisatie, om samen deze issues te tackelen. ‘Ons 25 jarig jubileum vraagt ons om terug te blikken op het verleden, maar dwingt ons ook om anders te gaan nadenken over de toekomst’, aldus de voorzitster.

error: Kopiëren mag niet!