Nog geen besluit plek centrale viering 38 jaar onafhankelijkheid

Het is nog niet duidelijk of de decentralisatiegedachte ook centraal zal staan bij de festiviteiten rond de komende Onafhankelijkheidsviering op 25 november. Vorig jaar pakte de regering groots uit met de onafhankelijkheidsherdenking in het rijstdistrict Nickerie. Directeur Eugene van der San van het kabinet van de president zegt dat er nog geen besluit genomen is over het karakter van de viering van ‘38 jaar Republiek Suriname’. Na het succes van de verschuiving van de viering van de hoofdactiviteiten van Paramaribo naar het westen, gingen er stemmen op dit patroon aan te houden en de viering dit jaar te laten plaatsvinden in Wanica of Commewijne. Van der San bevestigt die gedachtegang, maar benadrukt dat de president nog geen beslissing hierover heeft genomen. Het wachten is op directieven van het staatshoofd. Ook minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken (Biza) bevestigt dat het besluit hierover ‘in de top’ genomen wordt. Hij zegt zich aan te zullen passen aan het besluit van het staatshoofd. De viering van 37 jaar staatkundige onafhankelijkheid, die de Staat ruim SRD 4 miljoen heeft gekost, bracht duizenden Nickerianen op de been.

error: Kopiëren mag niet!