Taxichauffeurs route Paramaribo-Albina ontevreden over werkwijze TCT

De taxichauffeurs die route Paramaribo-Albina onderhouden zijn van mening dat het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) oneerlijke concurrentie ondersteunt. Ongeveer een jaar geleden zijn er op dezelfde plek bussen geplaatst van 30 personen die de route Paramaribo-Albina ook onderhouden. De bussen vervoeren per keer 30 personen en vragen ook minder aan de passagier dan de taxichauffeur. Dit zorgt ervoor dat de taxichauffeurs minder inkomsten hebben en bijna brodeloos worden. Een taxichauffeur die anoniem wenst te blijven zegt dat de bussen de route onderhouden zonder vergunning. De politie heeft al eerder de bussen daar verwijderd, maar de bussen kregen weer toestemming om de route te onderhouden. De taxichauffeur heeft het gevoel dat de bushouders een goede band hebben met iemand op het ministerie van TCT. De taxichauffeurs die al jaren gestationeerd staan aan de Waterkant zeggen geen probleem te hebben als er nu ook bussen op de route komen, maar hebben graag dat de bussen een andere eindhalte krijgen.
Uit bronnen heeft Dagblad Suriname vernomen dat de vergunningen klaarliggen voor de bussen op het ministerie. De bushouders zijn het niet eens met de voorwaarden in de vergunning en hebben het niet opgehaald. Één van de voorwaarden is dat de buschauffeurs hun prijzen moeten verlagen. De taxichauffeurs zijn ingeschreven bij KKF en betalen belasting. Zij voelen zich enorm in de steek gelaten door ABOP, omdat zij juist als propagandamachine voor de partij functioneerden. ‘Nu worden we van het kastje naar de muur gestuurd als we voor oplossingen aankloppen bij ABOP’, zegt één van de taxichauffeurs.

error: Kopiëren mag niet!