Korpschef en minister spreken interventie-eenheden toe

korpschef en Belfor..Op het voetbalveld van de Politie Academie werd gisteren een demonstratie van aanhoudingstechnieken van zware criminelen gegeven. De demonstratie gaf aan hoe zware en minder zware criminelen binnen enkele seconden worden aangehouden. Op initiatief van de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, waren de interventie-eenheden bij elkaar geroepen. Vanuit zijn positie sprak de minister hen toe.
Humphrey Naarden, voorlichter Korps Politie Suriname, is van mening dat Suriname niet ontevreden hoeft te zijn omtrent de criminaliteit als we kijken in de regio. Maar dit komt ook dankzij de medewerking van burgers uit de samenleving. Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gaf aan dat in Guyana inmiddels als 100 levensberovingen hebben plaatsgehad en in Suriname is het minder dan 20. Alhoewel we niet ontevreden mogen zijn, blijft het een zorgpunt, aldus de korpschef
Volgens Tjin Liep Shie hebben zij wel de capaciteit om zware criminelen aan te pakken. Hij zegt ervan op de hoogte te zijn dat er zorgpunten zijn binnen deze eenheid die leiden tot ontevredenheid. Maar ook deze punten hebben de aandacht van de korpschef en de minister. Wat de zorgpunten betreft wenste Belfor niet in details te gaan.
De korpschef gaf ook aan dat binnen het korps mensen worden afgestraft voor het maken van fouten, terwijl wie werkt juist fouten maakt. Politiemannen die achter een bureau zitten en nooit een fout maken, worden dus nooit afgestraft. Hij hoopt dat bij de beoordeling er op zulke zaken gelet wordt. Mensen die in de voorlinie werken, lopen heel veel risico’s en maken fouten. Vanwege de goede samenwerking met het Nationaal Leger binnenkort mogen de interventie-eenheden wat zwaardere bewapening tegemoet zien.

error: Kopiëren mag niet!