Berovingszaak uitgesteld

De drie verdachten, A., G. en Ad., verschenen maandag voor de rechter. Hen wordt verweten dat zij diefstal in vereniging hebben gepleegd middels geweld en wel op 3 april 2013. De verdachte Ad. werd als getuige verhoord. Deze verdachte vertelde in de rechtszaal dat hij alles had zien gebeuren. Hij zag A. geld uit de kassa halen en het in een Gucci-tas zetten, die G. openhield. Hij vertelde vervolgens dat hij alles tot heel ver naar binnen kon zien. Opmerkelijk was dat toen de rovers vertrokken, hij de supermarkt ook binnenging om te plunderen. Verder vertelde Ad. dat hij G. na een week ontmoette. Deze vertelde hem toen dat zij SRD 8000 hadden buitgemaakt, waarvan G. SRD 2300 kreeg.
Officier Maikoe vroeg aan Ad. hoe hij gemerkt had dat er sprake was van een beroving. Ad gaf daarop aan dat hij de verdachten een avond ervoor erover had horen praten. Een aantal mensen buiten de supermakt had volgens Ad alles waargenomen. De officier gaf aan dat volgens de verklaring van de winkelier er echter niemand buiten stond. Ook vroeg de officier aan Ad hoe hij zoveel afwist van de daders. Hij beweerde immers hen niet te kennen. De verdachte A. vertelde aan de rechter dat hij Ad. niet kende en ook dat hij niets gedaan had. Hij zei dat hij op die dag in het bos was. Hij had daarvoor echter geen bewijzen. Volgens A. had Ad alles verzonnen. Rechter Karamatali stelde de zaak uit voor getuigenverhoor tot 11 november. De getuige A.M. zal gedagvaard worden.

error: Kopiëren mag niet!