Twee jaar voor drugsverslaafde Braziliaan

Op woensdag 9 oktober 2013 werd een straf van 2 jaar onvoorwaardelijk opgelegd aan de 20-jarige Braziliaan Brito Do Carmo Macleod. Brito is gouddelver. De officier van justitie, Roline Gravenbeek, zei dat hij diefstal heeft gepleegd in vereniging middels braak. Dit deed hij in 2 woningen aan de Florastraat en wel op 10 en 11 juni 2013. Hij is 1 keer in de ene woning gegaan en 2 keren in de andere. Op 10 juni heeft deze verdachte in een houten woning ingebroken en wel van een zekere Pedro. Brito nam onder andere mee 2 televisies, 1 dvd-speler, 1 stereo set, 1 microwave en een wasmachine.
Volgens het procesverbaal van S.C. liet de verdachte de gestolen goederen bij hem achter. De verdachte zei als laatst dat hij spijt had en dat hij vanwege zijn drugsverslaving was gaan stelen. Hij beloofde het nooit meer te doen.
De officier van justitie vond de feiten wettig en overtuigend bewezen en eiste een straf van 2 jaar en 4 maanden met aftrek en de tijd in voorarrest doorgebracht. Rechter Praag deed uitspraak uitgaande van de bewijsmiddelen. Hij vond ook dat de feiten wettig en overtuigend bewezen zijn en drukte de verdachte op het hart om zijn leven te veranderen. Rechter Praag trad verzachtend op en legde een straf op van 2 jaar met aftrek. Ook gelastte hij de gevangenneming van de verdachte.

error: Kopiëren mag niet!