IFDe Nationale Democratische Partij (NDP) van president Desi Bouterse heeft op woensdag 09 oktober 2013 aan 236 partijleden van het district Paramaribo en 87 van Wanica een certificaat uitgereikt. Zij hebben de kadertrainingen die tussen april en augustus zijn verzorgd, succesvol afgerond. Errol Abrahams, voorzitter Commissie Kaderscholing, zegt dat de trainingen zijn bedoeld om de NDP’ers de nodige basiskennis mee te geven om het niveau van volwaardige burgers die volwaardig participeren aan de politiek, te bereiken. Zij kunnen die opgedane kennis goed toepassen bij het veldwerk in de praktijk. “We moeten ophouden met politiek waarbij mensen politieke banen krijgen en niet eens weten waarover het gaat. Politiek betekent meedoen en als je volk weinig informatie heeft, kan het niet meedoen en dan worden zij wel als stemvee gebruikt”, zegt Abrahams.
De kaderscholing van de NDP is bezocht door meer dan de 323 mensen die een certificaat hebben gehad. Personen die minder dan 60% van de training hebben gevolgd, zijn buiten de boot gevallen. Zij kunnen bij een volgend trainingstraject opnieuw participeren gelet op het feit dat de trainingen on going worden. Bij de kaderscholing zijn de NDP-leden getraind in de vakonderdelen Economie, Nederlands, Stress en Stressmanagement, Omgangsvormen, Partijideologie, Geschiedenisontwikkeling, Staatsrecht, Staatsinrichting en Internationale Politiek.
In Nickerie wordt in de tweede en derde week van oktober een aanvang gemaakt met de kadertrainingen. De organisatiecommissie gaat ervan uit dat de partijleden van het rijstdistrict, zoals die van Paramaribo en Wanica, enthousiast zullen reageren op het opstrijken van politieke, algemene en economische kennis.

error: Kopiëren mag niet!