Jongeren Saramacca doen actief mee met Studie Informatiebeurs

Foto: BIC Saramacca
Foto: BIC Saramacca
Op dinsdag 08 oktober 2013 is te Groningen een 2 daagse Studie Informatiebeurs van start gegaan. Het doel van de beurs is om jongeren in te lichten over de studiemogelijkheden in Suriname en het werk dat gedaan kan worden na het behalen van een bepaalde onderwijsgraad zegt de Voorzitter van Jongeren Vereniging Saramacca, de heer Avinash Bhagwat.
Deze beurs is een initiatief van de Jongeren Vereniging Saramacca (JVS) en wordt in samenwerking met het districtscommissariaat gehouden.
De beurs werd geopend door de Assembleelid Frits Moesafirhoessein van Saramacca. Hij zei dat het heel belangrijk is dat jongeren voor zij een studie beginnen, goed op de hoogte zijn welke mogelijkheden zij hebben. Daarom is het van belang dat jongeren nu aan het begin van het schoolaar bewust worden gemaakt voor de vervolg studie mogelijkheden. Vooral de studenten die in een examenklas zitten hebben een jaar de tijd om na te denken welke vervolgopleiding zij willen gaan doen.
De Districtscommissaris van Saramacca, de heer Aeroenkoemar Ramdhani bedankte de Jongeren Vereniging Saramacca onder leiding van Bhagvat Avinash voor hun inzet om een informatiebeurs neer te zetten in Saramacca. Hij zegt dat deze informatiebeurs gefinancieerd is door de studenten zelf. Het dagelijks vervoer van de avondstudenten wordt namelijk gesponserd door Staatsolie.Met het geld dat de studenten maandelijks bijdragen aan het vervoer is deze beurs gefinancieerd.
De dc riep alle jongeren van Saramacca op om van deze gelegenheid te gebruiken om zich goed te laten informeren over hun studiemogelijkheden.
Aan deze beurs doen verschillende opleidingen, instanties en bedrijven in Suriname mee. Bedrijven die meedoen zijn: Telesur,EBS, Academisch Ziekenhuis, Brandweer, Militairen, Directoraat Veeteelt.

error: Kopiëren mag niet!