Extra snelheidscontroles en blaastest met Parbo Night Nickerie

Weggebruikers aan de Oost-Westverbinding richting Nickerie en terug kunnen dit weekend extra controle van de politie verwachten. Hieronder vallen snelheidscontroles, blaastesten en de overige controles om de veiligheid op de weg te waarborgen. Dit zegt gewestelijk politiecommandant Stanley Benschop aan Dagblad Suriname. De extra controle houdt verband met de Parbo Night die zaterdagavond in Nickerie wordt gehouden. Het is te verwachten dat de intensiteit van voertuigen op de weg behoorlijk zal toenemen.
Naast de gebruikelijke surveillance op de weg zal de politie extra alert zijn. De politie zal er niet voor schromen verbaliserend op te treden indien dit nodig is. De politiefunctionaris praat in termen van ‘handhaving van de openbare orde’. Benschop benadrukte over genoeg manpower te beschikken om de surveillances op de weg op te voeren en een wakend oogje in het zeil te houden, zodat zich geen calamiteiten voordoen. Indien vanwege overmachtssituatie meer manschappen gewenst zijn, zal ondersteuning verleend worden door het Nationaal Leger.
Benschop drukt de weggebruikers op het hart zich aan de verkeersregels te houden. ‘Wanneer je je aan de regels houdt en alcohol vermijdt, is er geen enkel probleem. Maar je hebt altijd een paar grappenmakers op de weg die laat vanuit Paramaribo vertrekken en dan met hoge snelheden rijden op de weg.’ Er worden zeker 5.000 tot 6.000 bezoekers verwacht in Nickerie.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!