Zes ploegen in finale Raymond Sapoentoernooi

Zes ploegen zijn op zondag 15 september doorgestoten naar de finale van het Holiday mr. Raymond Sapoentoernooi. Het zijn de kernen van Nieuwweergevondenweg, Domburg, Javaweg, Palisadeweg, Poerwodadi en Koewarasan. Dit voetbaltoernooi is bestemd voor U-17 spelers van het distrikt Wanica. De finale wordt gespeeld op zondag 29 september 2013 op het sportveld te Koewarasan. De zes ploegen zijn in twee poules verdeeld. Nieuwweergevondenweg, Domburg en Palissadeweg zitten in poule A, de overige drie in poule B.
Marius Karijoredjo, hoofdcoördinator van dit sporttoernooi, zegt dat dit evenement speciaal voor de kernen van de Pertjajah Luhur in Wanica is geinitieerd. Het betreft een pilotproject, dat ook in andere distrikten zal worden georganiseerd, indien de pilot geslaagd blijkt te zijn. Volgens plan zal het toernooi eerst worden uitgebreid naar Commewijne. Daarna komen de andere distrikten aan de beurt, maar Wanica zal altijd meedoen.
Aan de algemene ronde namen 12 ploegen deel. Zij hebben elkaar bekampt op het sportveld te Dessa. De initiatiefnemer van dit sporttoernooi is Raymond Sapoen, reden waarom het organiserend comite het naar hem heeft vernoemd. Karijoredjo hooptdat met dit evenement meer jongeren zich voor de voetbalsport zullen interesseren.

error: Kopiëren mag niet!