Tedx voor allerlei ideeën en verhalen

Tedx voor allerlei idee�n en verhalenGisteren is de nieuwe website ‘tedxparamaribo.com’ gelanceerd in Courtyard Mariot. Ted staat voor Technology, Education and Design. Het doel van Tedx Paramaribo is om goede ideeën en inspirerende verhalen van Surinamers met de rest van de wereld te delen. ‘Tedx is niet specifiek een forum of een platform voor hele intelligente geleerden of nerds. Het is een platform voor iedereen met een heel goed idee.’ De initiatiefnemers zijn druk bezig met het organiseren van het eerste Tedx-evenement in Paramaribo, te Colonial Ressort op 18 oktober. Minister Ashwin Adhin ondersteunt de website.
Jennifer van Braam is de officiële licentiehouder van de website. ‘Dankzij haar komt Tedx naar Suriname.’ Volgens Van Braam waren de voorbereidingen heel groot en bovenal intensief. Tedx is een wereldwijde databank met inspirerende talks. Dit is een initiatief van de Amerikaanse Chris Anderson. Er werden hiervoor speciale vergunningen verstrekt. Begin 2013 hebben de initiatiefnemers de vergunning ontvangen voor Paramaribo.
Demis John is docent van Sims (Suriname Institute for Management Studies) en is veelzijdige entrepreneur. Hij is bekend als Panorama presentator en vindt dat men vaak inspiratie uit de directe omgeving haalt. John zegt dat er informatie op Tedx voorkomt over ‘van alles en nog wat: educatie, politiek, cultuur en nog veel meer’. Ook geeft de site visies over heel wat vaardigheden. Hij zelf is pas 2 jaar bekend met deze site en vindt het jammer dat zo weinig Surinamers hiervan afweten. Tedx is het grootste forum waar zowel de grootste spreker als de kleine gehoord wordt.
Volgens Jonathan Wong Swie San, die de weblancering deed, is de site gesponsord is door Infotrade waarvan hij de vertegenwoordiger is. Hij is kantoormanager bij Infotrade. Ook is hij ‘google adware specialist’ en ‘google analytic specialist’. Infotrade is een online marketingbureau dat gespecialiseerd is in de diensten van google. Samen met het team in Suriname zijn zij gegroeid tot 5 erkende en gecertificeerde google-specialisten. Infotrade was dus geïnteresseerd en werd de hoofdsponsor van deze website. Deze sponsor zal een online marketingcampagne starten gericht op Suriname. Naast de website zullen er ook positieve, constructieve en innovatieve ideeën gedeeld worden. Tedx werkt alleen met vrijwilligers. Men kan zich vanaf nu opgeven op de site als vrijwilliger.

error: Kopiëren mag niet!