Amafo geeft kick-off Bigi Sma Dey te Asidonhopo

Amafo geeft kick-off Bigi Sma Dey te AsidonhopoOp 1 oktober wordt wereldwijd de Internationale Dag voor Seniorenburgers herdacht. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is middels het project Grantangi belast met de herdenking van deze dag. De kick-off voor de herdenking van deze dag, bekend als de “Bigi Sma Dey”, was afgelopen zaterdag onder grote belangstelling te Asidonhopo. De granman van de Saramacanners, Belfon Aboikoni, en delen van het traditionele gezag hebben de activiteiten in verband met deze dag ook bijgewoond.
Het ministerie heeft aan ruim 1.900 senioren burgers van het Boven-Suriname-gebied pakketen inhoudende levensmiddelen verdeeld. Het was een gezellig samenzijn te Asidonhopo waarbij de seniorenburgers werden verwend met muziek en dans.
Volgens de minister houdt het ministerie zich niet alleen bezig met AOV als het gaat om de seniorenburgers. Het is volgens haar belangrijk om de burgers die over de 60 jaar zijn en zich jarenlang hebben ingezet voor land en volk, om hen op een gepaste wijze te bedanken voor hun bijdrage. Het werkgebied van het ministerie reikt volgens haar niet slechts tot de kustvlakte. Volgens de minister is de Bigi Sma Dey voor geheel Suriname. De regering heeft daarom ook besloten om dit project landelijk te doen, vandaar ook de kick-off te Asidonhopo benadrukte zij.
De Bigi Sma Dey zal in de komende dagen ook in de overige districten worden herdacht. Voor deelname aan dit project worden seniorenburgers opgeroepen zich te registeren bij de wijkkantoren met medeneming van een geldige ID-kaart. De registratie hoeft niet per se persoonlijk.

error: Kopiëren mag niet!