Ongedierte maakt gebouw Belastingsdienst onveilig

Ratten, muizen, houtluizen en ander ongedierte maken het gebouw waarin de Belastingsdienst is ondergebracht, onveilig. De Bond Technisch Personeel bij de Belastingdienst heeft de dienstleiding vaker gewezen op de onhygiënische situatie waarin de medewerkers van de Belastingsdienst hun werk moeten verrichten, echter zonder enig resultaat. Het ongedierte in het gebouw is niet het enige ongemak dat het personeel ondervindt. Steve Ramsaran, voorzitter van de bond, zegt aan Dagblad Suriname dat door achterstallig onderhoud het dak gaten en scheuren heeft. Het gevolg is dat bij regenbuien het water in het kantoor sijpelt. ‘Ook het terrein waaraan jaren niets is gedaan, loopt bij de minste regenbui onder water. Er is in geen jaren geïnvesteerd in de interne inrichting van de dienst. De apparatuur, de koeling en de telefooncentrale zijn sterk verouderd. Achterstallig onderhoud is er ook de oorzaak van dat het automatiseringssysteem niet voldoet aan de eisen.’
Ramsaran vindt het ondenkbaar dat de dienst wordt ingezet om miljoenen aan kapitaal voor de Staat te innen, maar zelf geen geld heeft om nieuwe apparatuur aan te schaffen of ongedierte te bestrijden. De bondstopper zegt dat er in de tijd afspraken zijn gemaakt met een bedrijf om het gebouw te reinigen. Het bedrijf staakte echter de werkzaamheden, omdat de dienst niet voldeed aan haar betalingsverplichtingen. Het bondsbestuur Ramsaran dat onlangs bij acclamatie is herkozen, zal deze zaken blijven entameren, totdat er een oplossing gekomen is. Ramsaran zegt dat het bondsbestuur grote moeite heeft de rust te houden onder het personeel. De slechte omstandigheden waaronder de medewerkers moeten arbeiden, zorgen voor een enorme demotivatie. Ondanks al deze minpunten blijft het personeel zich inzetten om onder de minder prettige omstandigheden de belastinggelden voor de overheid binnen te halen.

error: Kopiëren mag niet!