Interdistrictenfinale tussen Paramaribo en NGVB

De selectie van Paramaribo en de Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB) spelen de finale van het Interdistricten voetbaltoernooi, welke georganiseerd wordt door Hero’s Promotion. De halve finaledag kreeg een smet door de afmelding van Albina. Ze had geen geld om de bus te betalen naar Paramaribo. In allerijl werd de uitgeschakelde Blauwgrond opgetrommeld om de halve finale te spelen, echter verscheen ze slechts met 8 man ten tonele tegen de sterke selectie van Topsectievoetballers. Na een 5-0 stand viel een speler van Blauwgrond uit en werd de wedstrijd afgefloten. In de andere wedstrijd won NGVB na het trappen van penalty’s van Brokopondo. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De finale wordt gespeeld op zondag 22 september in het Andre Kamperveenstadion.
Zoals vele toppers uit de Lidbonden het al voorspeld hadden, is dit Interdistrictentoernooi een fiasco geworden. Veel late afmeldingen, weinig publiek en wedstrijden op een laag niveau zijn enkele kenmerken van dit toernooi. De initiatiefnemers hadden goede bedoelingen, maar de aanpak, vooral de periode waarin dit toernooi is gehouden, was niet goed. Hero’s Promotion moet een grote evaluatie plegen, willen ze dit toernooi in de toekomst nog voortzetten.

error: Kopiëren mag niet!