Bigi Boi organiseert tweede gala voor dit jaar

Bigi Boi 1De Surinaamse internationale thaibokser Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik organiseert op zondag 28 september 2013 zijn tweede thaiboksgala voor dit jaar. Om de Surinaamse vechtsporters op de kaart te zetten organiseert Bigi Boi twee keer per jaar een thaiboksgala. Het vorige gala in maart 2013 is bijzonder succesvol verlopen. Team Bigi Boi is op dit moment hard bezig om het volgende gala tot een nog groter succes te maken. De datum voor het gala is bewust gekozen. Het is namelijk het laatste weekend van de grote vakantie.
Naast sport is scholing van jongeren bijzonder belangrijk en dit wil ‘Bigi Boi’ Rozenstruik, graag benadrukken. Het bovengenoemd gala zal dus in het teken staan van de jeugd. Zo zullen er nationale en internationale (jeugd)vechters vechten. Daarnaast zullen er een aantal spectaculaire dameswedstrijden zijn. Als klapper op de vuurpijl zal er een A-klasse vier-mans toernooi zijn. En natuurlijk zal de hoofdpartij gevochten worden door niemand minder dan onze eigen Surinaamse vechter waar we heel erg trots op zijn… Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik.
Wie is Bigi Boi
Jairzinho Rozenstruik is op achttienjarige leeftijd binnengestapt bij een buurthuis in Renz, waar thaiboks lessen gegeven werden. Deze sportschool is later getransformeerd in de sportschool genaamd The Gym. Eenmaal actief in de sportschool werd hij al snel ontdekt door een top coach van VOS Gym Amsterdam, Michael Babb. Getraind door Babb kwam hij uit voor de House of Legends onder leiding van Ivan Hipolite. Rozenstruik komt nog steeds uit in wedstrijden voor deze sportschool. Na 3 maanden trainen stapte Rozenstruik voor het eerst de ring in. Zijn eerste wedstrijd verloor hij. Dit gaf hem alleen maar meer inspiratie om nog harder te gaan trainen voor zijn volgende partij. Die wedstrijd wist hij vroegtijdig op knock-out (KO) te winnen. Dat was het begin van de jonge Surinaamse ‘Bigi Boi’, die zich later ontplooide als een ware KO-specialist waar men rekening mee moet houden. Hiermee heeft hij zich zowel nationaal als internationaal op de kaart gezet. Inmiddels vecht hij niet alleen in Suriname, maar ook in Europa op grote gala’s welke wereldwijd op televisie te zien zijn. Op dit moment heeft hij 53 wedstrijden gevochten. Hiervan heeft hij 44 gewonnen, waren 2 onbeslist en heeft hij 7 verloren. Van deze 44 partijen wist hij 37 vroegtijdig te beslissen op KO. Zijn laatste wedstrijd vocht hij op Surinaamse bodem tegen de grootheid Rodney ‘Klaar om te bosse’ Glunder. Ook deze wedstrijd wist hij op KO te beslissen. Hierdoor heeft hij zijn naam niet alleen in Suriname maar ook wereldwijd weer laten gelden. Naast het werken aan zijn internationale carrière is Rozenstruik actief bezig om de Surinaamse jeugd te stimuleren van de straat af te blijven, door aan sport te doen en ze de gelegenheid te geven om Suriname op een waardige manier te vertegenwoordigen in het buitenland zoals hij dat zelf momenteel doet. Dit doet hij door in zijn sportschool, ‘Fighting Titans Suriname’ ruimte te bieden aan jongeren om te sporten. Inmiddels telt zijn school al een aanzienlijk aantal getalenteerde boksers.

error: Kopiëren mag niet!