Onweersbuien in grote droge tijd wel gebruikelijk

Dat er onweersbuien voorkomen in de grote droge tijd in Suriname, is niet nieuws. Volgens meteoroloog Roel Oehlers zijn er vrijwel altijd onweersbuien in deze periode. Vooral in de middaguren en vooravond. ‘Deze trend zal zich voortzetten gedurende deze maand’, zegt Oehlers. Ook de sterke windstoten zijn er altijd geweest. De meteoroloog zegt dat er pas aan het einde van de maand alle data verzameld zullen worden om te kijken of er meer of minder heeft geregend deze droge periode. ‘Er zullen pas zorgen zijn als de frequentie van de regen of windstoten zal toenemen.’ Oehlers voorspelt de komende periode enkele heel droge dagen, maar ook krachtige buien daartussen. ‘Als er orkanen boven de Atlantische Oceaan passeren, dan kunnen we ook enkele hevige rukwinden krijgen.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!