Alcoholmisbruik groot op recreatieoorden

Het alcoholmisbruik op de drukbezochte recreatieoorden in Para is groot. Het is duidelijk zichtbaar hoe vooral mannen in dronkenschap verkeren en de één na de andere vechtpartij aangaan met anderen. “Op de oorden is het verboden om sterke drank te verkopen, maar die wordt zelf meegenomen door de bezoekers. De huisregels van de oorden worden ook niet nageleefd”, zegt Sherwin Pique, coördinator van het controleteam van recreatieoorden.
‘Recreanten begeven zich met drank en eten in het water, ze halen een heleboel capriolen uit en negeren alle waarschuwingen van lifeguards en andere veiligheidsmedewerkers’, zegt Piqué. De politie van de verschillende ressorten in Para moet vaker uitrukken om hen aan te spreken of weg te sturen. Ook op plaatsen waar het verboden is, wordt er ongestoord gezwommen. Afgelopen weekend zijn bezoekers nabij de Sabakoebrug verwijderd. Zij waren aan het zwemmen in de Sabakoekreek en negeerden het verbodbord van het commissariaat. Pique liet hen verwijderen door de politie.
De veiligheidsdiensten zijn alert en voeren controles uit op alle vakantieoorden. Samen met exploitanten van de oorden wordt er aan ordening gewerkt. Intussen is Mahuma weer open gesteld voor het publiek. Dit oord werd door de districtscommissaris gesloten vanwege de ontbrekende hygiëne. Mahuma heeft afgelopen weekend samen met Colakreek en Zanderij, het bewijs van goedkeuring van het commissariaat ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!