Malhoe draagt dochter voor als DNA-kandidaat

NDP-magnaat in het district Saramacca, Robby Malhoe, zal bij de komende verkiezingen in 2015 zijn dochter voordragen als DNA-kandidaat. ‘Ik heb mijn tijd al gehad. Ik ga die fout niet meer maken door iemand anders voor te dragen,’ aldus Malhoe tegenover Dagblad Suriname. Gisteravond is een vergadering belegd in het district. Daar is formeel door de partijvoorzitter tevens president van het land, Desi Bouterse, aangegeven dat de coördinatie van de NDP weer in handen komt van Malhoe. Echter is de voormalige volksvertegenwoordiger al ruim twee weken belast met de coördinatie in het district. Voorheen werd het district geleid door het NDP-assembleelid Frits Moesafirhoesein samen met de overige partijstructuren. Inmiddels heeft Moesafirhoesein aangegeven de rol van assembleelid bij de komende verkiezing vaarwel te zeggen vanwege gezondheidsredenen.
Bij de afgelopen verkiezingen gaf Malhoe de volle ondersteuning aan Moesafirhoesein. Volgens Malhoe ambieerde hij niet wederom een plek in het hoogste college van Staat. Juist in die turbulente periode waar de politieke strijd tussen Badrisein Sital en Malhoe hevig oplaaide, zette Moesafirhoesein Malhoe voor schut door de zijde van Sital te kiezen. Malhoe raakte toen bijzonder teleurgesteld in de kandidaat die hij had voorgedragen en alle steun had geboden om gekozen te worden.
De dochter van Malhoe heeft een doctorale graad in de Onderwijskunde en is werkzaam op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. ‘Ik ben haar vader, zij gaat zeker willen dat ik haar voordraag,’ aldus een zelfverzekerde Malhoe. Gedurende vijf termijnen heeft hij gefunctioneerd als assembleelid in het parlement. Zo werd hij gekozen bij de verkiezingen in 1987, 1991, 1996, 2000 en 2005.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!