Slapende kapitein botste zandboot tegen 3 legervaartuigen

Op de Surinamerivier heeft er een aanvaring plaatsgevonden rond 03.00 uur. Daarbij zijn 3 boten aangemeerd bij de Marinebasis van het Nationaal Leger beschadigd. Uit het onderzoek blijkt dat de kapitein van Trans Global Shipping alleen aan boord was van het vaartuig. Hij zou met nog twee anderen aan boord moeten zijn, maar die hebben hem om onbekende redenen in de steek gelaten. Doordat hij vermoedelijk in slaap viel, kon hij de aanvaring niet voorkomen.
De melding kwam maandagochtend rond 03.00 uur binnen. De kapitein is van de Wijdenboschbrug vertrokken naar Carolina. Hij had als taak om zand te vervoeren. De kapitein is op een bepaald moment alleen vertrokken. Ter hoogte van de Marinebasis is hij waarschijnlijk in slaap gevallen. Toen hij wakker schrok, was het vaartuig te dicht genaderd en kon hij een aanvaring niet meer voorkomen. T.G. Shipping is aangevaren tegen de boten van het Nationaal Leger, die aangemeerd lagen aan de Marinebasis.
De drie vaartuigen PO1 Jarabaka, PO2 Spari en PO3 Granmorgoe zijn beschadigd. De politie van Domburg zegt dat zij niet geconstateerd heeft of de kapitein onder invloed was. Wat wel vast staat is dat de kapitein de regels van het bedrijf heeft overtreden. Hij mocht niet alleen aan boord gaan. Men is bezig met het onderzoek en er wordt nagegaan wie voor de kosten moet opdraaien.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: