Suriname heeft 4 Unasur-raden onder haar paraplu

Tijdens de persconferentie gisteren in het perscentrum gaf de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, aan dat Suriname 4 raden onder haar paraplu heeft. Lackin gaf aan waarom Suriname voor de 4 raden heeft gekozen.
Suriname heeft van de 13 raden waaruit Unasur bestaat, voor 4 raden bewust gekozen. Suriname heeft gekozen voor de raad Sociale Aangelegenheden, omdat in onze conceptie deze raad en de werkzaamheden die daarbij betrokken zijn praktisch aansluiten bij het sociaal akkoord, dat getekend is tussen deze regering en het volk. Ook is dit terug te vinden in de ontwikkelingsprogramma’s, zegt de minister van Buitenlandse Zaken. Verder is er gekozen voor de raad Volksgezondheid. Lackin is van mening dat we als klein land onze wijsheid met de rest van de landen kunnen delen als het gaat om tropische ziektes.
Suriname heeft met malaria hele grote stappen vooruit gezet en ook op grond daarvan hebben landen ons gevraagd dit met ze te delen. Als derde raad tijdens de Unasur summit heeft Suriname gekozen voor de raad Cultuur, omdat Suriname ervan bewust is over een hele rijke en unieke diversiteit te beschikken. We willen een bijdrage leveren en willen dit graag delen met Unasur, zegt Lackin. Ook kan Suriname in deze raad het traject verder uitzetten met waar in onze conceptie cultuur naar het niveau van industrie moet worden verheven.
‘Als vierde raad heeft Suriname gekozen voor de Electorale raad, omdat we hebben gekeken naar onze historie als klein land op het Zuid-Amerikaans continent en Suriname kent eerlijke, vrije en geheime verkiezingen zonder spanningen in de samenleving. Dat willen we brengen in de grote Unasur-familie.’ Lackin zei dat het een spanningsveld werd bij het kiezen van de raad Defensie. Er waren minstens 4 landen geïnteresseerd in die raad, maar Suriname heeft voorgesteld dat deze raad onder Suriname en Colombia valt.

error: Kopiëren mag niet!