‘Coördinator Naschoolse Opvang Commewijne zorgt voor stagnatie uitbetalingen keukens’

De coördinator van de Naschoolse Opvang in Commewijne, Ann Sadi, zou voor stagnaties gezorgd hebben bij de uitbetalingen aan de keukeneigenaren. Het is alom bekend dat de keukens behorende bij de Naschoolse Opvang reeds zes maanden niet zijn uitbetaald. In een gesprek met Dagblad Suriname heeft NDP-parlementariër Melvin Bouva, die ook voorzitter van de vaste commissie van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling is, medegedeeld dat de leerkrachten zijn uitbetaald en ook de keukenhouders. Bouva zegt dat de middelen voor de keukens reeds zijn overgemaakt en dat de coördinatoren in de verschillende districten de verdere betalingen moeten gaan doen. In een reactie bevestigt Sadi dat de middelen inderdaad zijn overgemaakt, echter zouden er volgens haar, vanwege een administratieve fout, nog geen betalingen zijn verricht. ‘Er is een fout gemaakt bij de reçu’s en die heb ik inmiddels gecorrigeerd’, zegt Sadi. Ze zegt dat de fout bij haar lag en belooft dat de uitbetaling aan de verschillende keukens eind deze week een feit zal zijn.
De keukenhouders halen opgelucht adem nu ze de bevestiging van de vaste commissie van DNA hebben dat de middelen reeds zijn uitbetaald. Zij vermoeden dat Sadi met opzet voor stagnaties zou hebben gezorgd, maar die vermoedens kunnen niet hard gemaakt worden. Bouva zegt dat de verschillende structuren binnen het project verantwoordelijk zijn voor de aan hen toebedeelde taken en deze dan ook naar behoren moeten worden uitgevoerd. Hij zegt dat alle actoren binnen het project zoals het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, de Naschoolse Opvang en de vaste commissie in DNA hard werken om dit project te laten slagen.
De keukenhouders zijn niet tevreden met de coördinator van het district Commewijne. Volgens hen communiceert Sadi nauwelijks met de verschillende mensen en worden bij vragen steeds dezelfde antwoorden gegeven. Ze snappen niet wat voor administratieve fouten Sadi zou hebben gemaakt. Volgens Sadi waren er problemen met de declaraties. Verder wenst ze geen details hierover te geven. ‘Eind deze week wordt een ieder betaald’, aldus Sadi. ‘Wij hopen het. Want ook dit hebben we vaak gehoord’, reageert een keukenhouder. Ze zegt dat ze na zes maanden voorgeschoten te hebben een leuke vakantie tegemoet wil zien. Onderwijsminister Ashwin Adhin heeft eerder aangegeven dat het ministerie niet verantwoordelijk is voor de betaling aan keukens.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!