Frits Moesafirhoesein komt niet terug als DNA-kandidaat

Frits Moesafirhoesein
Frits Moesafirhoesein
Voor wat betreft de DNA-kandidaatstelling bij de komende vrije, geheime en algemene verkiezingen houdt het NDP-assembleelid Frits Moesafirhoesein het voor gezien. ‘Ik ga niet kunnen, mijn gezondheid laat het niet toe’, vertelt hij aan Dagblad Suriname. Hij was al voornemens om vanwege zijn niet al te beste gezondheid het parlementair werk gedurende deze regeringsperiode op te geven. Maar de partijstructuren hebben hem ervan weerhouden dit te doen. ‘Omdat dit de partij zou afzwakken. De partijstructuren wilden niet dat ik weg zou gaan.’ Informatie heeft de krant bereikt dat indien Moesafierhoesein zou bedanken, zijn plaats in Saramacca ingenomen zou worden door een KTPI-kandidaat uit dit district. En hier was de NDP niet happy mee.
Recent heeft Moesafierhoesein ook nog een hartoperatie ondergaan. Hij vertelt dat hij de eerste twee jaren optimaal heeft gefunctioneerd binnen het parlement. ‘Maar dan werd ik opeens ziek. En heel erg ziek ook, binnen korte tijd.’ Het derde jaar was heel cruciaal. Het assembleelid blijft positief en zal er alles aan doen om het parlementair werk goed te verrichten. Hij is wel in staat om de vergaderingen in het parlement bij te wonen.
Binnen de partijstructuren in het district Saramacca waar hij gekozen is, heeft hij ook zijn bezorgdheid geuit. Hij maakt zich druk om het veldwerk enerzijds en anderzijds bekijkt hij zijn taak als volksvertegenwoordiger in het district geplaatst tegen de achtergrond van zijn gezondheidssituatie. Men heeft hem evenwel op het hart gedrukt zich geen zorgen daarover te maken. ‘Ik ga waar ik kan. En waar ik niet kan, dan zijn de districtsraden en de ressortraden er. En ze doen heel hard hun best.’
‘Ik blijf altijd positief, ik hou niet van vijandschap en ik heb ook geen ruzie met niemand. Waar ik kan, ondersteun ik de gemeenschap’, aldus de NDP-parlementariër, die het in de politieke wereld beslist niet gemakkelijk heeft gehad. Hij heeft geen ambities voor een DNA-kandidatuurschap bij de komende verkiezingen, maar hij legt er wel de nadruk op politiek actief te willen blijven en de partij te zullen ondersteunen waar hij kan.
Moesafirhoesein is de derde NDP’er die publiekelijk kenbaar heeft gemaakt niet terug te zullen keren op de kandidatenlijst tijdens de verkiezingen van 2015. Eerder hebben Theo Vishnudatt en Charles Pahlad dat ook aangegeven aan Dagblad Suriname.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!