Franky Koffie en Tasmara Pique nieuwe Caricom jeugdambassadeurs

koffie
koffiehhDe verkiezingen van de Caricom jeugdambassadeurs zijn gisteren gehouden. Franky Koffie en Tasmara Piqué tot de nieuwe ambassadeurs. De andere kandidaten waren Ricardo Polak, Wishay Hardwarsing, Charisma Bijlhout, Mahindra Jokil, Gracia Antomoi en Samantha Lieuw. De ambassadeurs worden gekozen voor twee jaar. Er wordt gekozen voor een vrouwelijke en een mannelijke ambassadeur. Koffie en Pique vervangen Raynell Enfield en Abigail Misiedjan.
Scheidende Caricom jeugdambassadeur Enfield zegt dat veel van de projecten al zijn geschreven en alleen nog uitgevoerd moeten worden. Beleidsstukken die eerder niet waren uitgevoerd, zijn ook al uitgevoerd. De opvolgers kunnen nu gewoon de projecten uitvoeren. Misiedjan en Enfield zijn niet tevreden, maar zeggen dat ze wel veel van de projecten hebben kunnen realiseren. De relatie tussen de twee ambassadeurs was als een huwelijk, zegt Enfield. ‘Niemand kwam tussen ons, vandaar dat we zoveel projecten hebben kunnen realiseren. Per district is er ook een districtenkorps ingezet.’
Ervaringen
Er werd direct gewerkt na de verkiezingen, omdat Suriname toen voorzitter was van de Caricom, zegt Enfield. De Caricom jeugdambassadeur meeting werd ook in Suriname gehouden. Verder hebben Misiedjan en Enfield de vaste commissies van 4 naar 9 naar gebracht. Caricom jeugdambassadeur zijn, is geen full time job maar is best wel zwaar, want je geeft leiding aan een team van 194 mensen. Daarom is er ook voor gekozen om het te gaan decentraliseren.
Advies
Het advies aan de nieuwe Caricom jeugdambassadeurs is dat ze geduld en tijd moeten hebben. Verder gaf Enfield aan dat niemand tussen de twee gekozen ambassadeurs moet komen. Want alleen door een goede verstandhouding kan het werk goed gedaan worden.
Antidiscriminatieloop
Enfield heeft ook waargenomen dat mensen hebben geklaagd over de Antidiscriminatieloop. Jongeren zouden zich hebben misdragen tijdens de loop. Enfield, een van de motoren achter de Antidiscriminatieloop, zegt dat het gaat om een groepje van ongeveer 15 jongeren die ‘ordinair’ hebben gedanst, maar dat niet vergeten moet worden dat 14.900 jongeren zich keurig hebben gedragen. Enfield zegt zich nooit te hebben gestoord aan de opmerkingen en vindt dat mensen het opblazen. Hij hoopt niet dat zijn opvolgers stoppen met de organisatie van de loop. Zij moeten er alleen maar verbetering in brengen. Enfield zou door kunnen gaan, maar draagt over aan zijn opvolgers en heeft het volste vertrouwen dat ze het werk zullen voortzetten.

error: Kopiëren mag niet!