PLO-bushouders nemen niet deel aan fatsoenslessen

Het eerste bord is geplaatst aan de Leo Eliazerstraat (foto: Anil Ramkumar)
Het eerste bord is geplaatst aan de Leo Eliazerstraat (foto: Anil Ramkumar)
De bushouders aangesloten bij de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) zullen vandaag en morgen niet deelnemen aan de training “Defensive Driving” van het ministerie van TCT. ‘Dit besluit is gisteren genomen op een algemene ledenvergadering (alv) van de bushoudersorganisatie. De bushouders staan erop dat het ministerie allereerst hun eisen – de subsidieregeling/tariefsaanpassing, afgifte van de busvergunningen en plaatsen van meer bushaltes – inwilligt, alvorens men gehoor zal geven aan TCT’, zegt PLO-voorzitter John Mahadewsingh.
TCT is vrijdagmiddag alvast gestart met het bushaltebordenproject. Op diverse trajecten zullen er halteborden geplaatst worden om zodoende verkeersveiligheid te stimuleren. Op verzoek van de PLO is gestart in het ressort Flora, “omdat daar de nood hoog is”, zegt TCT-directeur Thelma Douglas-Pinas aan Dagblad Suriname. Volgens de directeur werkt het ministerie hard aan de andere eisen van de bushouders. Zij vraagt om geduld.
Het eerste bord is vrijdag geplaatst aan de Leo Eliazerstraat. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken, dat de borden vervaardigt en plaatst. De PLO zal aangeven waar de behoefte voor een bushaltebord het grootst is.
Vandaag en morgen zouden de bijkans 1.200 buschauffeurs lessen krijgen in fatsoenlijk rijden of ‘defensive driving’. Aan hen zouden sociale vaardigheden bijgebracht worden, waaronder klantvriendelijkheid. Ook de technische eigenaardigheden van de bus komen aan bod en vooral ‘veiliger’ rijden. De training moet het openbaar vervoer veiliger, maar ook betrouwbaarder maken.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!