Vishnudatt politiek aan het afbouwen

visHet NDP-assembleelid Theo Vishnudatt is politiek aan het afbouwen. In gesprek met Dagblad Suriname geeft hij aan dat hij dit doet uit eigen beweging. Volgens verklaring van Vishnudatt is politiek beslist niet zijn hoofdloopbaan. Hij heeft zeker 30 jaren lang voor de klas gestaan, vooral in de middaguren om zijn gezin te kunnen onderhouden. Wat politiek betreft, houdt hij het voor gezien op 65-jarige leeftijd.
Zijn kleinkinderen hebben hem ook nodig, legt hij uit. Volgens de politicus zal hij de NDP blijven ondersteunen. Vishnudatt zegt nimmer gemerkt te hebben dat er zodanige aversie tegen Pahlad bestond binnen de partij. Hij betreurt het ten zeerste wat zijn collega is overkomen. Hij ontkent echter dat dit de reden is van zijn besluit om zich terug te trekken.
Gedurende 3 termijnen heeft Vishnudath gefungeerd als assembleelid in het parlement. Opvallend is dat hij gedurende alle 3 termijnen steeds een andere politieke kleur had. Bij de verkiezingen van 1996 behaalde DA’91, 4 van de 51 zetels in De Nationale Assemblee. Hiervan waren 2 van het Onafhankelijk Progressief Democratisch Alternatief, de OPDA, de partij waar hij indertijd deel van uitmaakte. Na de verkiezingen verliet hij samen met Manohar Maya de combinatie DA’91 en hielpen zij de regering Wijdenbosch aan een meerderheid in het parlement. Hiervoor kreeg de OPDA 2 posten, namelijk Manohar als onderminister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Vishnudatt als onderminister van Onderwijs en Volksontwikkeling.
In september 1997 stapten enkele partijen, waaronder de HPP, uit de regering. Het gevolg was dat Vishnudatt de HPP’er Elias Khodabaks opvolgde als minister van Volksgezondheid. In 2005 werd Vishnudatt als kandidaat van de BVD, die deel uitmaakte van de combinatie VVV, gekozen voor het district Wanica. Kort voor de verkiezingen van 2010 stapte hij over naar de NDP. Hij werd als kandidaat gesteld in Wanica en werd ditmaal als NDP’er gekozen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!