Doekhie vreest niet voor ‘boobytrap’ NDP

NDP-assembleelid Rachied Doekhie, die tevens de leiding heeft van de NDP in Nickerie, vreest er geen moment voor dat hij op de een of andere dag verrast wordt met een ‘boobytrap’ van de paarse partij. Hoewel hij zich met inzet voor de partij in zijn district gelooft hij niet dat de partij hem in de kou zal laten ter wille van anderen die ook deel uitmaken van de leiding. ‘Neen, dat geloof ik niet hoor.’ Dit is zijn collega-assembleelid in Wanica, Charles Pahlad, echter wel overkomen. Hoewel hij heel hard heeft gewerkt voor de partij, is hij nu aan een kant gezet.
‘Zelfs een goed huwelijk kent problemen.’ Zo beschrijft Doekhie de kwestie van zijn collega Pahlad. Die zou niet op de juiste wijze zijn behandeld door de leiding van de partij. Dit was voor hem de aanleiding om zijn coördinatorschap in Wanica op te zeggen. Volgens Doekhie zou het wel heel verstandig zijn om een goed gesprek met Pahlad te hebben om zodoende achter de werkelijke oorzaak van zijn vertrek te komen. ‘Tenminste als meneer Pahlad dat zelf ook wil.’
Doekhie gelooft niet dat het vertrek van Pahlad vooral in Wanica de tegenpartij meer mogelijkheden biedt voor zetelwinst. ‘Ja, we hebben iedereen nodig die een positieve bijdrage kan leveren voor de partij.’ Ramon Abrahams is aangesteld als coördinator van Wanica. Bewoners van Wanica vinden hem echter een lachertje, vooral gelet op de puinhoop die hij heeft achtergelaten gedurende zijn ministerschap op Openbare Werken. Volgens Doekhie weet hij niet precies wat er aan de hand is tussen Pahlad en de partijleiding. Wel weet hij dat er onderlinge schermutselingen en oneffenheden waren onder de NDP’ers in Wanica.
Collega-assembleelid Amzad Abdoel is erg voorzichtig bij het geven van een reactie. ‘Het vertrek van oom Charles is heel vervelend. Ook voor anderen binnen de partij. Maar het is heel delicaat om hierover te praten.’ Het was namelijk oom Charles die hem kennis liet maken met de NDP. Abdoel erkent wel dat Pahlad een grote aanwinst betekende door de NDP in Wanica. Hij had zijn aanhang. Hij was het gezicht van de NDP in dit district. Met succes heeft hij de twee afgelopen verkiezingen geleid in Wanica.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!