‘Partijleiding NDP geeft Pahlad dolksteek’

Partijleiding NDP geeft Pahlad dolksteekDe bekende NDP-politicus Charles Pahlad uit Wanica is bezig af te bouwen. ‘Ik heb nooit gekregen, gevraagd en gestolen’, zegt het NDP-assembleelid Charles Pahlad in gesprek met Dagblad Suriname. De goede naam die hij heeft, zou hij  helemaal niet van de politiek hebben verkregen. ‘Ik ben clean gekomen en ga ook clean weg.’ Tot 2015 blijft Pahlad NDP’er. Over een eventueel andere politieke koers moet hij nog nadenken. Wel staat als een paal boven water dat de aanval van zijn eigen mensen die tegen hem gericht waren, hem heeft doen besluiten de NDP de rug toe te keren. ‘Ja, van je eigen mensen moet je het hebben. Binnen de 10 jaren dat ik deel uitmaak van de NDP is er nooit een aanval tegen mij gericht door één van de tegenpartijen. Nooit en te nimmer.’ Pahlad bekent dat zijn eigen politieke mensen en de partijleiding hem een dolksteek hebben bezorgd. Het is een feit dat Pahlad met eigen middelen voor de partij heeft gewerkt. Vooral toen de NDP jarenlang in de oppositie zat. Hier is Pahlad wijzer uit geworden, ‘dat hard werken binnen de NDP niet wordt beloond’. ‘Integendeel worden er raketaanvallen op je afgevuurd door de eigen mensen binnen de leiding die het niet kunnen aanzien uit pure afgunst.’
Pahlad is vastberaden niet naar de stembus te gaan bij de komende verkiezingen in 2015. ‘Ik ga nooit meer stemmen. Ik weet niet wat mijn kinderen zullen doen. Gelukkig houden zij zich niet bezig met de politiek.’ Wel stelt hij beslist geen problemen te hebben met de voorzitter van de partij, president Desi Bouterse. ‘Hij is en blijft mijn vriend. Hij is een nette man. Met hem heb ik helemaal geen problemen.’ Anderen binnen de partij zouden hem een dolksteek hebben bezorgd.
Dagblad Suriname heeft informatie dat de partijleiding zich op hoog niveau bezig houdt met het ophitsen en opsteken van partijgenoten tegen elkaar. Dit is ook gebeurd bij Pahlad. De partijleiding hitste de structuren van Pahlad tegen hem op. Dit wordt bevestigd door Pahlad. Dit leidde ertoe dat hij heeft bedankt als coördinator van Wanica. Op de vraag of hij problemen zou hebben met de huidige minister van OW, Rabin Parmessar, met wie hij ook in politiek moeilijk vaarwater was terechtgekomen, antwoordt hij ontkennend. ‘Parmessar is en blijft mijn vriend. We hadden politieke problemen. Integendeel heb ik hem alle steun en medewerking toegezegd gedurende zijn ministerschap.’
Pahlad onderkent dat Abrahams twee van zijn boten heeft opgekocht. ‘Ja, dat is geen geheim.’ Deze staan ingeschreven bij de Maritieme Autoriteit Suriname op naam van Abrahams. Pahlad beschikt over kwitanties die hij kan overleggen.
Het besluit is bij de NDP genomen dat Abrahams de coördinator wordt van Wanica. Informatie heeft Dagblad Suriname bereikt dat de bewoners hier heel sceptisch tegenover staan, gelet op het feit dat hij een enorme ravage heeft aangericht met staatsgelden bij OW gedurende zijn ministerschap. Informatie heeft de krant ook bereikt dat er intern enorme ontevredenheid is binnen de partij. Personen die gedurende de afgelopen jaren totaal niets hebben betekend voor de partij, worden het best geaccommodeerd en verkeren zelfs in de gelegenheid om president Bouterse van adviezen te voorzien.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: