Santokhi : ‘Volk heeft na drie jaren genoeg van regering’

Het volk heeft na drie jaren genoeg van de regering.’ Dat zegt de voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Chandrikapersad Santokhi, in een gesprek met Dagblad Suriname. Santokhi zegt dat drie jaren regering Bouterse-Ameerali alleen ervoor heeft gezorgd dat het volk armer is geworden, de waarde van de Surinaamse dollars is gaan dalen en de koers en de inflatie niet meer onder controle zijn. De leiders van het Nieuw Front zijn gisteren gestart met gesprekken over de toekomst van de combinatie. ‘Onder andere zullen een nieuwe combinatie en een nieuwe naam met nieuwe doelen en strategieën worden gevormd’, zegt Santokhi. ‘We zitten al in 2013 en wij gaan naar de verkiezingen van 2015 toe. Alle leiders van het Nieuw Front zijn op één lijn. Met een nieuwe naam, nieuwe doelen, nieuwe strategieën en een nieuw programma geven wij de kiezer vertrouwen en hoop op nieuw leiderschap. De kiezer krijgt een goed alternatief om voor te kiezen’, zegt Santokhi.
De voorzitter van de VHP zegt dat de ontwikkeling van Suriname in dit stadium belangrijker is dan te denken aan de verkiesbare posities. Er is gewerkt aan een concept partijprogramma dat af is. ‘Er moet een duidelijke visie voor de toekomst van het land worden ontwikkeld. Als er sprake is van een goede visie, een goed partijprogramma en goed leiderschap dan zullen alle politieke partijen met je willen samenwerken en dat merken wij ook. Wij zijn in die fase om de combinatie in het algemeen samen te stellen en sterk te maken, zodanig dat het een breed sociaal maatschappelijk draagvlak krijgt. Er moet gekeken worden naar de gemeenschappelijke doelen en kwesties en dan pas zien we hoe de verschillende posities zullen worden ingevuld de komende tijd’, aldus Santokhi. Hij zegt dat ook dit onderwerp aan de orde zal komen, ‘echter moet de prioriteit zijn om Suriname te dienen’. ‘De samenleving zit momenteel in teveel problemen. Men durft niet openlijk voor zijn mening uit te komen. De Staat is niet eens in staat om contracten die met ondernemers zijn gesloten, na te komen. U ziet wat er gebeurt met de vrije meningsuiting. De samenleving is verdeeld. Kijk maar wat er gebeurt met het financieel monetair beleid, kijk maar naar het buitenlands beleid’, somt de VHP-voorzitter enkele problemen op. Hij meent dat iedereen de regering het voordeel van de twijfel had gegeven, ‘echter is vandaag de dag te constateren dat het volk alleen maar armer is geworden’.
Santokhi zegt dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zal bestaan uit goede leiders die voldoende vertrouwen genieten van het volk. Ook internationaal moeten de leiders Suriname kunnen vertegenwoordigen. Volgend de VHP-voorzitter zijn goed bestuur en een onafhankelijke rechtsstaat prioriteiten van het NF en dat er gezamenlijk wordt gewerkt aan een beter Suriname.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!