Directie AZP geeft gehoor aan oproep bond

Het bestuur van de Algemene Bond van Personeel in dienst van het AZP (Abplaz) heeft gisteren een langdurig onderhoud gehad met de directie van het ziekenhuis. Dit zegt de Abplaz-ondervoorzitter aan Dagblad Suriname. Heet hangijzer was de deadline die de bond gesteld heeft aan de ziekenhuisleiding betreffende de uitvoering van het bereikte principeakkoord. De bond stelde prikacties in het vooruitzicht als de directie niets van zich zou laten horen. Vandaag komt de Abplaz in een algemene ledenvergadering (alv) bijeen om verslag uit te brengen van de bespreking tussen het bondsbestuur en de directie.
Partijen bereikten sinds juli een principeovereenstemming met betrekking tot het wensenpakket over 2013. Het personeel is ongeduldig omdat uitvoering van het akkoord op zich laat wachten. Het wensenpakket 2013, waarover onderhandeld was, behelst een flink aantal aanpassingen op verschillende toelagen. Het gaat om onder andere verhoging van de kleding-, vervoers-, wacht-, late dienst- en prestatietoelage. Zo is de directie met de bond overeengekomen om de kledingtoelage van SRD 1750 te verhogen naar SRD 2450 voor het witte uniform en SRD 2400 voor het gekleurde uniform. De directie heeft op 20 juni 2013 op de aangepaste kledingtoelage al SRD 800 gegeven aan het personeel.
 

error: Kopiëren mag niet!