BEP ziet nog geen samenwerking zitten met Nieuw Front

De politiek partij BEP onder leiding van ex-minister Celsius Waterberg heeft nog niet gedacht aan een samenwerking met Nieuw Front. Dat zegt BEP-topper en parlementariër Ronny Asabina. Er zou wel een goede samenwerking zijn met  Nieuw Front als oppositie, echter moet bij het nemen van fundamentele beslissingen ook de achterban betrokken worden. ‘Dat zijn allemaal speculaties die je dag in en dag uit moet aanhoren. Mijn standpunt is duidelijk. Wij zitten samen met de Nieuw Front-combinatie in de oppositie en ik moet zeggen dat we content zijn met de samenwerking in oppositieverband. We proberen dit te verstevigen, maar dat betekent niet dat er afspraken zijn gemaakt om in combinatieverband de verkiezingen in te gaan’, zegt Asabina. ‘De verschillende structuren binnen de BEP moeten ook worden betrokken bij het nemen van deze beslissingen’, meent hij.
Teruggaan naar de A -Combinatie ziet de BEP volgens Asabina niet zitten. ‘Ons standpunt is duidelijk. Wij werken aan interne versterking. Vooralsnog praten wij niet over terugkeren naar A-Combinatie. Het is overduidelijk voor de BEP en ook voor de andere partijen binnen de A-Combinatie dat er verraad is gepleegd. Het vertrouwen is geschaad. We zien dat Ronny Brunswijk op verschillende politiek podia uiteenlopende uitlatingen heeft gedaan over de samenwerking met de NDP. In Ocer heeft hij gezegd dat president Desire Bouterse tot 2040 president mag zijn en als Bouterse er genoeg van heeft, zijn zoon mag overnemen. Hier op het Onafhankelijkheidsplein heeft hij gezegd dat wie de president aanraakt, hem aanraakt. Vandaag de dag zien we dat hij iets anders verkondigt. Hij zoekt mandaat bij het volk om de hoogste functie in het land te bekleden. Wij wensen hem het allerbeste toe in zijn streven’, zegt Asabina.
Voor de BEP is belangrijk dat er aan het imago wordt gewerkt en dat de toets van eerlijkheid wordt doorstaan. Asabina zegt dat de partij voor principes en gezonde waarden en normen gaat. ‘Als de partij strategische posities gaat bekleden in het land, moet dit een voorbeeld zijn voor het volk. Afgelopen periode is er intensief contact geweest met de achterban. Zo is er gewerkt aan interne versterking en de installatie van kernen. Enkele gebieden waar de BEP zwaar werkt, zijn Boven Suriname, Tapanahony en het Lawa-gebied, Santigron en Domburg. Vooral jongeren worden getraind door deze partij.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!