PLO-voorzitter Mahadewsing: ‘Aangekondigde actie komt niet vanuit PLO’

PLO-voorzitter John Mahadewsing is niet op de hoogte van een op handen zijnde actie van de particuliere lijnbushouders. Mahadewsing benadrukt dat die actie niet komt vanuit de PLO, maar van individuele bushouders. ‘Wanneer de PLO een actie voorbereidt, melden wij de gemeenschap altijd via de media.’
Op de vraag waarom enkele bushouders toch in actie willen gaan, zegt de PLO-topman dat zij daartoe slechts een reden zouden hebben. De bushouders moeten wederom lang (ongeveer 5 maanden) wachten op de uitbetaling van de subsidiegelden. De PLO-voorzitter zegt de regeringsautoriteiten gevraagd te hebben haast te zetten achter de uitbetaling van de subsidiegelden, omdat de bushouders extra uitgaven hebben deze maand. Er moet schoolspullen gekocht worden voor hun schoolgaande kinderen. Mahadewsing is niet langer een voorstander van het uitbetalen van subsidiegelden aan bushouders. ‘Het systeem werkt niet, het duurt lang en werkt frustrerend. De PLO-topman zegt te willen onderhandelen met de overheid voor een tariefsaanpassing. Voor 15 september wil de PLO een calculatie indienen bij de overheid. Met hoeveel procent de bustarieven zouden moeten stijgen, daar wil Mahadewsing in dit stadium geen uitspraak over doen.
Mahadewsingh zegt dat er nog enkele andere zaken zijn die niet goed gaan. Zo zijn niet alle vergunningen verstrekt. Daarnaast zorgt het tekort aan bushaltes voor heel veel problemen. Buschauffeurs die gewoon ergens stoppen, worden op de bon geslingerd door de politie.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!