Bond AZP stelt directie ultimatum

De Algemene Bond van Personeel in dienst van het AZP (Ablaz) geeft de directie van het ziekenhuis tot uiterlijk maandag de tijd om uitvoering te geven aan het bereikte principeakkoord. Het personeel is het wachten op de directie beu en zint op prikacties. Het wensenpakket 2013, waarover onderhandeld was, behelst een flink aantal aanpassingen op verschillende toelagen, waaronder de kleding-, vervoers-, wacht-, late dienst- en prestatietoelage. Bond en directie zijn onder andere overeengekomen om de kledingtoelage van SRD 1750 te verhogen naar SRD 2450 voor het witte uniform en SRD 2400 voor het gekleurd uniform.
Het bondsbestuur heeft op 8 juli het finale onderhandelingsgesprek gevoerd met de directie. Deze zou op haar beurt de punten, waarover partijen overeenstemming hadden bereikt, vastleggen in een principeovereenkomst. Dat is tot de huidige dag niet gebeurd, zegt Ablaz-ondervoorzitter Maurits Blackson aan Dagblad Suriname. Op een geladen algemene ledenvergadering (alv) afgelopen woensdag heeft het personeel directeur Antoine Brahim tot maandag de ruimte gegeven om duidelijk te maken wanneer zaken zullen worden uitgevoerd. Blackson zegt dat het bestuur grote moeite had de protesterende leden ervan te weerhouden niet gelijk het werk neer te leggen.
Blackson voorziet voor volgende week het ergste als mocht blijken dat het wensenpakket niet kan worden uitgevoerd. Het zal waarschijnlijk uitlopen op prikacties in het ziekenhuis, zegt Blackson. Hij hoopt dat het niet zover komt en de directie inderdaad overgaat tot het uitvoeren van de principeovereenkomst. Maar deze moet wel eerst door de alv worden goedgekeurd. De directie heeft op 20 juni op de aangepaste kledingtoelage al SRD 800 gegeven aan het personeel. Het restbedrag zou in een later stadium worden gestort. Blackson begrijpt het ongeduld van het personeel. Het jaar is straks om en de aanpassingen zijn nog niet te merken in hun salaris. De bond had al het wensenpakket van 2012 moeten afkopen, daar partijen laat in het jaar een overeenkomst hadden bereikt. Blackson zegt dat de bond niet van plan is om ook het pakket van dit jaar af te kopen.

error: Kopiëren mag niet!