‘PL, Abop en NDP kunnen nog steeds door een deur’

PL ABOP en NDP nog steeds door een deurHoewel de meningen van de coalitiepartners veel met elkaar verschillen, kunnen de partijen PL, Abop en NDP nog steeds door een deur. Dat stelt PL-ondervoorzitter Ronny Tamsiran in een gesprek met Dagblad Suriname. ‘In een democratische staat heeft een ieder het recht om een eigen standpunt eropna te houden, zonder dat het algemeen belang in gevaar komt’, stelt Tamsiran. ‘We kunnen nog gezamenlijk door een deur en dat is belangrijk. Als we merken dat het niet meer kan, dan stoppen we.’ Volgens de ondervoorzitter is de PL in staat om waar nodig haar stem te laten horen en heeft de partij ook degelijk invloed op het beleid als coalitiegenoot.
Tamsiran zegt dat het standpunt van de PL dat het vertrouwen in de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is opgezegd, overeind blijft. ‘We zitten in een coalitie en geven een handreiking tot waar het kan. Waar het niet kan, kan het niet. In Suriname moet men rekening houden met de politieke realiteit. We hebben een actiemodel gehanteerd tegen Amafo en dat gaat ondanks alles nog door. Er is geen enkele wijziging gekomen in dit standpunt, maar voor de rest loopt de samenwerking helemaal prima.’
Tamsiran zegt dat wanneer de PL besluit om minister Amafo in de toekomst niet te ondersteunen in DNA, niemand daarover verwijten kan maken aan het adres van PL. De PL-topper meent dat de partij nog steeds een belangrijke coalitiegenoot is voor de NDP. ‘Ik heb tot nu toe niet gemerkt dat er iets mis is. Alles gaat goed.’ Dagblad Suriname verneemt echter dat de voorzitter van de PL, Paul Somohardjo, niet tevreden is binnen de coalitie. Vooral de financiële situatie baart Somohardjo zorgen. Hij zou intern diverse vragen hebben gesteld aan de regering, zonder het gewenste resultaat.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!