Nieuwe regels vervoer houtblokken

Nieuwe regels vervoer houtblokken 1
Een houttransportwagen vervoert houtblokken op de weg naar Zanderij. De truck is overmatig beladen en de blokken schieten ver naar buiten uit

Nieuwe regels vervoer houtblokken 2
Aan de Commissaris Weythingweg is een groot stuk ijzer gevallen uit een truck die scrapmateriaal vervoerde. Dit gebeurde op de brug te Leiding 9a, niet ver van de politiepost. De laadbak van de truck had geen achterklep. Wat als een auto achter de truck had gereden?(foto: Zarina S.)

Houttransporteurs zullen in de toekomst worden verplicht houtblokken stevig aan de laadbak te bevestigen met ijzeren kettingen. Ook mogen de ladingen niet meer dan 1,50 meter uitschieten buiten de laadbak. Het vervoeren van houtblokken in een ijzeren laadbak wordt ook één van de vereisten. Dat zijn enkele van de nieuwe regels  die de Commissie Herstructurering Transport heeft vastgesteld. De nieuwe regels moeten ordening brengen in het systeem dat veel gebruik maakt van de openbare wegen. Houttransport zorgt vaker voor gevaarlijke wegsituaties. De nieuwe regels moeten nog bij wet bekrachtigd worden.
Wat ook een fenomeen aan het worden is, is het vervoeren van vracht in een open laadbak zonder afdekking. Hierdoor vliegen delen van de vracht naar buiten, met alle gevaar van dien voor de medeweggebruikers. Vooral het vervoeren van zandsoorten, grind en huisvuil vormt een groot gevaar. Op de Martin Luther Kingweg, waar de trucks vuil vervoeren naar de stortplaats te Ornamibo, vallen dagelijks zakken vuil op de weg.

error: Kopiëren mag niet!