BEP claimt successen Nieuw Front + combinatie

‘A folku breyti nanga den bigiman san kon luku wi en arki wi’ luidde de boodschap van de regiocoördinatoren en voorzitters van de kernbesturen van de politieke partij BEP in het beneden Marowijne-,  Lawa- en Tapanahonygebied in het district Sipaliwini. De politieke samenkomsten werden gehouden van 8 tot en met 14 augustus 2013 te Apomantapu, Stoelmanseiland, Dagu Ede, Manlobi en Drietabbetje. De BEP-delegatie bestond onder andere uit voorzitter Celsius Waterberg, erevoorzitter Caprino Alendy, de assembleeleden Ronnie Asabina en Rudolf Zeeman en hoofdbestuursleden Ronny Pansa, Marion Agarding, Andre Dikan en Wensley Misiedjan.
De kernen van het N’djuka-gebied werden geïnformeerd over de noodzaak van eenheid en vasthoudendheid, zodat de BEP wederom regeermacht kan krijgen na de verkiezingen van mei 2015. Gememoreerd werden de bouw van de vele poliklinieken in het binnenland, de asfaltering van de weg naar Afobaka en Atjoni, de weg naar Albina, de voortzetting van de Algemene Ziektekosten Verzekering in het Nationale Zorgstelsel, de aanvang en aanleg van ontbrekende water- en stroomvoorziening, de bouw van scholen en internaten die mede onder politiek auspiciën van de BEP tot stand kwamen.
Waarom denkt de BEP deze ‘successen’ te claimen? De BEP maakte deel uit van een coalitie. Dat werd door de krant voorgelegd aan de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland. Die hield zich op de vlakte en zei aan dat de BEP deel was van de Nieuw Front regering tussen 2005 en 2010. In die periode zijn tal van projecten gerealiseerd en de goede resultaten zijn een verdienste van de regering Venetiaan-Sardjoe waar de BEP een onderdeel van was. Het zou niet juist zijn om nu in te gaan op de details bij de realisatie van de projecten, dan slechts om aan te geven dat de BEP dus ook het succes van de diverse projecten mag claimen die direct het binnenland van Suriname ten goede komen. John van Coblijn, voorzitter van NPS- Paramaribo, is een ander mening toegedaan. Hij benadrukte dat de gerealiseerde infrastructurele projecten een coalitieaangelegenheid was. ‘Ik denk dat we het de komende maanden duidelijk moeten gaan maken aan de samenleving wat de ‘achievements’ van het Nieuw Front zijn geweest. Wat de mensen nog niet begrijpen is dat de politiek bestaat uit een waarheid en een onwaarheid en dat de waarheid de leugen altijd achterhaalt. Belangrijk is voor elke politieke organisatie te weten dat je nu of later geconfronteerd wordt met je leugen. Ik denk dat het belangrijk is dat politieke organisaties begrijpen dat het niet langer geaccepteerd gaat worden door de NPS. De BEP kernen van zuidoost Suriname, in Marowijne en Sipaliwini, spraken nogmaals hun afkeuring uit over het verraad en dictatoriaal gedrag van A-Combinatie leider Ronnie Brunswijk, dat geleid heeft tot het mislopen van het vicepresidentschap, uittreden van BEP uit deze combinatie en het verlies van twee parlementszetels in DNA en de regeermacht in het kabinet Bouterse/Ameerali. Dagblad Suriname probeerde telefonisch ook een reactie los te krijgen van BEP-voorzitter Celsius Waterberg en Andre Misiekaba van de NDP, doch dat lukte niet.

error: Kopiëren mag niet!