Familie legt zich neer bij dood Richard Soeleman

Familie Soeleman heeft besloten om de kwestie van de dood van de 27-jarige Richard Soeleman te laten rusten. Ze legt zich neer bij de dood van de jongeman. ‘Hoe langer de kwestie zich voortduurt, hoe moeilijker het voor de familie is’,zei mensenrechtenactiviste Ma Dinie Grootfaam aan Dagblad Suriname. Soeleman wordt morgen aan de schoot der aarde toevertrouwd op de begraafplaats te Nieuw Amsterdam in het district Commewijne.
Het besluit om de patholoog anatoom uit het buitenland niet meer te laten komen, is volgens Grootfaam zondagavond laat genomen. Zowel de familie als Grootfaam blijft erbij dat er geen sprake is van zelfdoding, maar van brute moord. ‘Wij blijven erbij, het was geen zelfmoord. We zijn niet gek. Maar de politie wil dat niet beamen. Laat de jongen lekker gaan rusten.’
Na 10 dagen van vermissing werd het levenloos lichaam van Soelemangevonden te Republiek. De politie gaf na een dag een verklaring dat Soelemanmiddels ophangingom het leven is gekomen. Ten gevolge daarvan zou zijn hoofd zijn afgerukt van het lichaam. De verklaring dat een hoofd binnen 10 dagen kan losraken van het lichaam wanneer er sprake is van ophanging, zit de familie dwars. Vader Soeleman was ook heel verbaasd dat de politie binnen een dag van de vondst van het lichaam met een verklaring op de proppen kwam. Deze bijzondere snelle werkwijze van de politie kent hij niet. In dergelijke gevallen duurt het op mijn minst enkele weken voordat de politie met een verklaring naar buiten komt.
AshaGajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!