Paramaribo wordt ‘zwervervrij’ gedurende Carifesta

Gedurende Carifesta wordt Paramaribo ‘zwervervrij’ gemaakt. De dak- en thuislozen worden reeds nu al van de straten verwijderd. Naast de zwervers worden ook de illegale parkeerwachters van de straat gehaald. Getracht wordt om Paramaribo een heel mooi aangezicht te geven zonder opdringerige personen die vooral voor hinder en overlast zorgen. Politiek analist Hardeo Ramadhin snapt wel dat het streven van de Staat erop is gericht om Paramaribo, het visitekaartje van Suriname, zo goed mogelijk uit te beelden. Maar hij vindt het totaal misplaatst dat dit slechts plaats vindt ter wille van Carifesta. Aan de buitenlanders wordt een zogenaamd mooi beeld van Suriname, terwijl de burgers dagelijks enorme last en hinder ondervinden van de zwervers en vooral de illegale parkeerwachters. Dergelijke aanpak had ook plaatsgevonden gedurende de ACP-EU vergadering.
‘De illegale parkeerwachters moeten gewoon van de straten verwijderd worden en de politie moet erop blijven toezien dat ze hun praktijken niet meer uitoefenen’, legt de politiek analist de nadruk op. ‘De Staat moet parkeerhavens bouwen waar je betaald kan parkeren.’ Hij ervaart de parkeerwachters als hinderlijk en heel opdringerig. ‘Maar je wilt geen ruzie met ze. Straks doen ze je iets aan.’
En voor de zwerversproblematiek vindt hij dat de tijd hoog is om deze ook structureel aan te pakken. ‘Als onze president een reguliere vlucht van de SLM van de route haalt om af te reizen naar een land en wanneer hij het vliegtuig beschouwt als een taxi, kunnen ze ons niet komen zeggen dat er geen geld is om de zwervers ergens onder te brengen, hen de nodige begeleiding te geven en een bordje eten.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!