Errol Veldbloem: “Ik heb niet eens een schroef van een brushcutter gezien’

“Het bevreemdt mij wel dat er een honderdtal brushcutters wordt uitgegeven aan beheerders van sportvelden door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, maar dat de Wanica Sportorganisatie (WSO) nog geen schroef heeft gezien van een brushcutter. Dan is het George Deul Sportcomplex ook nog eigendom van ditzelfde ministerie’, zegt Errol Veldbloem, voorzitter van de WSO. Hij vraagt zich af waarom het ministerie niet eerst zijn eigen accommodaties een beurt geeft, maar velden van particulieren in eerste instantie gaat ondersteunen. De landelijke rehabilitatie van sportvelden is een initiatief van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, dat ruim SRD 650.000 kost. Daarbij krijgen 50 geselecteerde sportvelden in 7 districten hulp van het ministerie in de vorm van zand, brushcutters en doelpalen.
Over de levering van ruim 3.450 kubieke meter opvulzand door Stichting Tro-Jour van KTPI- parlementariër Oesman Wangsabesari zegt Veldbloem het volgende: ‘Ik heb zoveel zand nooit in mijn leven gezien. Ik wil het graag ooit eens zien; is het grijs of bruin. Normaliter koop ik een kubieke meter zand voor SRD 30. De prijs van SRD 89 van Wangsabesari kan niet door de beugel’, zegt hij.
Veldbloem zegt dat hij het ministerie steun had gevraagd in verband met het aanleggen van een parkeerplaats op het George Deul Sportcomplex. Het totale project zou SRD 17.000 kosten. ‘De straattegels had ik cadeau gekregen van voormalig OW-minister Ramon Abrahams. Intussen is het project allang afgerond. Nu pas hoor ik dat een bedrag van SRD 10.000 op weg is naar de WSO in verband met dit project’, zegt Veldbloem.

error: Kopiëren mag niet!