Bibliotheek Sheros voorleeskampioenschap 2013

Op zaterdag 10 augustus werd de finale gehouden van het Bibliotheek Sheros Districten Voorleeskampioenschap 2013. Op de eerste plaats eindigde Youri Karyopawiro van OS Kampong Baroe Saramacca . Verder was een tweede plaats weggelegd voor Doelakmansidi Samira van  Coronie. Zij zit op de OS Totness. De derde plaats is voor Sabajo Demi-Gail van de OS Afaka te Wanica. De vierde plaats werd veroverd door Druiventak Cherrel van de OS Afaka te Para. Tenslotte is de vijfde plaats voor Valies Gracia van de OS Kampong Baroe te Saramacca .
De school krijgt een wisselbeker van de leerling die gewonnen heeft. De districtscommissaris krijgt ook 1 wisselbeker. Er zij 10 leerlingen geweest die ondanks alles gedurfd hebben om mee te doen. Zij kregen een opstel met als titel “Gedurfde leerlingen” als waardering voor het willen meedoen.
De districtscommissarissen hebben elk een plakkaat gekregen, als blijk van dank. Voor de districten die er niet waren wordt het opgestuurd.
De voorronde werd in de districten gehouden. Zij startte in het district Para op 25 mei 2013, met toestemming van de districtscommissaris van dat district. Bibliotheek ‘Sheros’ is in Para gevestigd aan de Bijlhoutweg. Deze bibliotheek heeft een mobiele functie, omdat zij de kinderen tegemoet gaan . De organisatievoorzitter is Sherida van Loon. Verder zitten in het bestuur Nateska Pinas en Gary Duyzer. De  adviesraad bestaat uit Guno Fris.

error: Kopiëren mag niet!