Pedofiele stiefvader gaat voor 3 jaar achter slot en grendel

Sydney Rozenblad gaat voor 3 jaar achter slot en grendel. Hij heeft vleselijke gemeenschap gehad met zijn 14-jarige stiefdochter. Uit het onderzoek blijkt dat de verdachte 3 jaar in concubinaat met de moeder van het slachtoffer bleef. De strafbare handelingen zijn vanaf begin 2011 tot en met december 2011 gepleegd. Het slachtoffer verklaarde tijdens haar verhoor dat haar stiefvader haar chanteerde nadat hij had gehoord dat zijn neefje het slachtoffer had misbruikt. De stiefvader dreigde haar dat hij alles over het seksueel misbruik aan haar moeder zou vertellen. Vanaf die dag werd zij door hem misbruikt. Het slachtoffer stelde haar moeder wel in kennis, maar pleitte juist in het voordeel van de verdachte. Zij probeerde juist de verdachte in bescherming te nemen.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte vleselijke gemeenschap met een minderjarige wettig en overtuigend bewezen. Zij vorderde daarom een straf van 4 jaar met aftrek. Volgens de officier had de verdachte bij de moeder van het slachtoffer bekend dat hij tot twee keren toe seks met het meisje heeft gehad.
Advocaat Sonny Chotkan pleitte voor strafvermindering. Hij gaf aan dat in deze zaak enkele vragen open stonden. Het slachtoffer was op een vrij jonge leeftijd seksueel actief. De raadsman verzocht de rechter om een gepaste sanctie te willen opleggen, rekening houdende met het feit dat de verdachte nooit eerder in aanraking is gekomen met de justitie.
‘Ik vind het bijzonder jammer dat de moeder van het slachtoffer niet aanwezig is op de zitting om dit aan te horen. Ik geef toe dingen te hebben gedaan, daarvoor vraag ik mijn excuses. De zorg van de drie kinderen wil ik op me nemen, ik vraag vergiffenis daarvoor’, waren de laatste woorden van Rozenblad. Na dit alles aangehoord te hebben, deed de rechter uitspraak. Hij achtte het bewijs geleverd en veroordeelde Rozenblad tot 3 jaar.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!