Dreigende uienschaarste opgeheven

mkllkDirectielid Radjen Ramsoedith van Combe Markt verzekert dat het tekort aan uien dat dreigde te ontstaan, geweken is. De importeur heeft enkele dagen terug een nieuwe lading uien uit Nederland gehad, waardoor de verschillende verkooppunten in het land weer volop zijn bevoorraad. Vorige week was het tekort voelbaar in het westen van het land. Zo waren de supermarkten in Nickerie tijdens de feestdagen al door hun voorraad uien heen. Ramsoedit zegt dat er een licht tekort is ontstaan vanwege de slechte oogst. Klimaatsinvloeden tastten de kwaliteit van de ui aan, waardoor er minder wordt afgeoogst. Inmiddels is er voldoende ingevoerd van de nieuwe oogst, die van goede kwaliteit is. De prijs van ui is vanwege deze ontwikkeling, waarbij er een grote vraag is ontstaan, enigszins aangepast. Een kilo kost momenteel SRD 3,50. Ramsoedit verwacht over 3 weken een prijsdaling, wanneer vraag en aanbod weer in evenwicht zijn. Ramsoedit zegt dat er op dit moment wel een kortdurende schaarste is aan aardappelen, die volgende week zal zijn opgeheven. Ook die schaarste heeft te maken met een slechte oogst.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: