‘De stemmen zeiden me om te kappen’

Op 14 maart 2013 werd de verdachte M.B. aangehouden vanwege poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en zware mishandeling van zijn tante, C.M. Het slachtoffer was met haar baby op het erf. Terwijl M.B. met een houwer het erf schoonmaakte, kwam een nicht op bezoek. Hij hield haar tegen om het erf op te gaan en uiteindelijk ging de nichtweg. C.M. vroeg M.B. rekenschap hiervoor. M.B. begon te zwaaien met de houwer naar C.M. enkapte haar herhaaldelijk. Zij rende weg en beschermde tegelijk de baby,zodat die geen kapwonden kreeg. Het slachtoffer viel uiteindelijk met het kindje in een goot.
De buren getuigden bij de politie. Het bleek dat de verdachte alsmaar door heeft gekapt. Rechter Albert Ramnewash vroeg aan de verdachte waarom hij besloot om zijn tante te kappen. Hij zei dat er stemmen waren die hem zeiden dat te doen.
De officier van justitie, Reshna Jhinkoe, eiste een straf van 2 jaar en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook eiste zij psychologische begeleiding.Advocaat Amirkhan Shefani, die de verdachte juridisch bijstaat, zei dat de verdachte wegrende omdat hij bang was. Ze zei ook dat hij spijt heeft en vroeg daarom rekening te houden met hem. Amirkhan vroeg om een strafvermindering voor haar cliënt. De officier merkte op dat de verdachte zijn tante dankbaar moest zijn voor het onderdak dat zij hem had geboden. Ook zei de officier dat hij het kindje kon verwonden. Rechter Albert Ramnewash legde een straf op van 2 jaar met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij handelde conform de eis van de officier voor wat betreft de psychologische begeleiding, omdat de verklaringen en de verwondingen duidelijke bewijsmaterialen waren.

error: Kopiëren mag niet!