Simons: “Regering benadert huisvestingsprogramma vanuit meerdere invalshoeken”

Parlementsvoorzitter Jenny Simons is de mening toegedaan dat president Desi Bouterse de stilstand in de volkshuisvesting heeft doorbroken met het woningbouwprogramma van de regering Bouterse-Ameerali. Zij weet dat sommige regeringen hebben geprobeerd om het huisvestingsvraagstuk op te lossen, echter is het niet zo goed gelukt. “Ik ben daarom bijzonder blij mee dat deze regering de huisvestingsproblematiek vanuit meerdere invalshoeken benadert”, zei Simons op 10 augustus bij de toewijzing van 100 welzijnswoningen op Hannaslust.
De parlementsvoorzitter bracht in herennering dat onder leiding van president Bouterse een huisvestingsplan is ingediend en kennelijk ook andere huisvestingswetten volgen. Daarnaast is de regering bezig met oplossingsmodellen voor mensen die geen vast inkomen hebben of weinig verdienen en woningzoekende zijn om toch aan een huis te kunnen komen. “Ik heb zelf gezien dat die regering bezig is en het stemt mij goed”, zegt Simons. Zij is van mening dat het regeerteam onder leiding van Bouterse een aanzet heeft gegeven om Surinamers in de toekomst op eigen kracht in staat te stellen om met ondersteuning van de overheid of door public-private partnership aan een eigen woning te komen. De parlementsvoorzitter zegt dat de huisvestingswetten een bijdrage zullen leveren aan het oplossen van de huisvestingsproblematiek.
Simons is door het woningbouwproject te Hannaslust gereden en is tevreden met de neergezette woningen en infrastructuur. Zij hoopt dat aan het einde van deze regeerperiode enkele duizenden woningen zullen zijn opgezet.

error: Kopiëren mag niet!