Selfservice-pompen voorlopig alleen ’s nachts

Er is op korte termijn geen uitbreiding te verwachten van het aantal selfservicepompstations. Dit zegt Robbert van Dijk van de Servicestations Exploitantenbond (SSEB) aan Dagblad Suriname. ‘Het veiligheidsaspect was één van de belangrijkste overwegingen om in de avonduren het zelfbedieningssysteem in te voeren bij de pompen. In het buitenland is dit het normale beeld bij de tankstations, omdat het filevorming bij de pompen in dichtbevolkte steden voorkomt. Bovendien kan het selfservicesysteem beter worden toegepast als er een pompeiland is, waar er dus sprake is van een groot aantal pompen op één station’, zegt Van Dijk.  Zulke stations komen in Suriname niet voor en hier is de drukte ook veel minder dan in het buitenland. De zelfbediening beperkt zich daarom bij de meeste pompen alleen tot de avonduren.
‘De selfservice heeft in het buitenland het voordeel dat het dure arbeid bij de pompen vervangt. In ons land is deze arbeid relatief duur en nog in te zetten’, zegt Van Dijk. Volgens de SSEB-topman zijn de steeds fluctuerende pompprijzen, de wisselvallige aanvoer van brandstof  en de oneerlijke concurrentie in de sector zaken die de leden het meest verontrusten.  Vorige week steeg de dieselprijs van SRD 4,97 naar SRD 5,15 voor een liter. De frustratie van de prijsschommelingen  begint bij de inkoop van de brandstof bij de oliemaatschappijen. Door de fluctuaties van de prijzen en de aanvoer van brandstof moeten servicestationexploitanten hun inkoopbeleid steeds wijzigen, wat een extra druk legt op de onderneming. Het afgelopen weekeind was deze frustratie ook duidelijk te bemerken, doordat de nieuwe lading brandstof later arriveerde dan de oliemaatschappijen gepland hadden. Het tekort is vanaf gisteren achter de rug.

error: Kopiëren mag niet!