Pink Ribbon brochure voor awareness borstkanker

SAMSUNGVoorzitter Jennifer Bromet van de Stichting Pink Ribbon Suriname heeft op vrijdag 2 augustus een algemene brochure over borstkanker aangeboden aan de Minister van Volksgezondheid Michel Blokland. De brochure kwam tot stand door bijdragen van specialisten, artsen, oncologisch verpleegkundigen alsook maatschappelijk werkers en fysiotherapeuten. Zij dient om borstkankerpatiënten en hun families de nodige informatie te verschaffen over deze ziekte en over alles dat de begeleiders moeten weten bij de behandeling.
Voor Karin Refos, initiatiefneemster van Pink Ribbon, is de brochure een droom die werkelijkheid wordt. “ Drie jaar geleden was het wel anders en moest je overal op zoek naar informatie. Je hebt dit nodig om er door te komen en dat geldt ook voor de familie”, aldus Refos. Alle ziekenhuizen worden de komende periode voorzien van deze brochures, alsook de RGD poliklinieken en Stichting Lobi.
Pink Ribbon Suriname heeft als hoofddoel het bewust maken van de Surinaamse gemeenschap over borstkanker. De Minister van Volksgezondheid gaf de voorzitter mee dat de stichting voor de voorlichting in de resterende districten financieel wordt ondersteund met een bedrag van SRD 40.000. De algemene brochure is naast de ziekenhuizen ook te verkrijgen in de Pink Ribbonshop aan de Domineestraat.

error: Kopiëren mag niet!